Společnost Pražská správa nemovitostí, ve které je jednatelem syn miliardáře Václava Skaly Maxmilian Adam Skala, koupila Kotvu v roce 2016. Na základě rozhodnutí ministerstva kultury byla Kotva loni definitivně prohlášena kulturní památkou. K přestavbě má vlastník podle dřívějšího vyjádření Vavřiny schválenou dokumentaci od Národního památkového ústavu i povolení od původních architektů stavby manželů Věry a Vladimíra Machoninových.

Roční uzavírka, ale asi až za rok

Ředitel OD Kotva Marek Vavřina loni na jaře ČTK řekl, že se zahájením rozsáhlých oprav, při kterých zůstane celý objekt zhruba rok uzavřen, se počítá letos. Vlastník Kotvy, investiční společnost PSN, k začátku prací aktuálně nesdělil konkrétní informace. „Přípravy rekonstrukce OD Kotva jsou časově velmi náročné, proto se dané může prodloužit. Děláme však všechno pro to, aby byla Kotva i v současné době pro zákazníky co nejvíce přitažlivá, zajímavá a aby měli důvod se sem znovu vracet,“ uvedla na dotaz ČTK vedoucí marketingu PSN Kateřina Jukl.

Podle mluvčího Prahy 1 Martina Šebesty se u Kotvy připravuje změna vlastnické struktury. „Až ta bude dokončena, tak stavební úřad očekává, že žádost (o povolení rekonstrukce) přijde,“ upřesnil. Vedení Kotvy v současné době jedná podle informací ČTK s nájemci. Například obchodní ředitel české oděvní značky Pietro Filipi Ladislav Pštros řekl, že na základě čtvrteční schůzky s OD Kotva tam budou určitě fungovat do konce roku. „Plánujeme mít otevřený obchod i po rekonstrukci,“ dodal.
Fotogalerie
8 fotografií