Česká síť Animal Breath (zdarma pro Android a iOS) je však síť šitá jim přímo na míru. A je přitom jedno, kolik mají nohou. Zde je prostor pro kočky, psy, hady a klidně i pavouky atd. Zatím je na výběr z 12 druhů zvířat i s možností volby konkrétní rasy.

TIP: Domluvte si procházku, požádejte o pytlík na výkaly. Bark je unikátní sociální sítí pro psy

Lidé se zde tak mohou spojit s dalšími majiteli podobných zvířat, vyměňovat si zážitky a samozřejmě i fotografie a videa. Navíc zde najdete vše, co vás může zajímat o chovu a aplikace pomůže např. i se ztraceným psem. Titul je totiž párovaný na všechny databáze registru identifikačních čipů, takže jej využijí i odchytové služby, policie a další instituce, které se ztracenými psy zabývají. Další přesah sítě je pak v seznamu obchodů nebo útulků.

Jinak se jedná o klasickou sociální síť. Zvolíte si profilovou fotografii, napíšete popis a už můžete hledat nejen zvířata, ale i jejich pány. Každý příspěvek lze komentovat, avšak místo obligátních lajků zde dáváte packy. Napáda je to skvělý, jen to chce dotáhnout místy haprující rozhraní a samozřejmě přilákat další zvířecí uživatele. Těch je zatím několik tisíc.