Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vítr odhalil Trumpův oranžový obličej. Američané se baví, prezident má snímek za podvrh

Autor: Darina Jíchová - 
12. února 2020
08:25

Mezi charakteristické fyzické rysy amerického prezidenta Donalda Trumpa patří kromě jeho blond kštice také jeho věčně opálený obličej. Již několik biografií věnujících se šéfovi Bílého domu spekulovalo o tom, že Trump využívá solárko. Také jeho někdejší spolužáci odtajnili, že už na škole holdoval „horskému slunci“ a opaloval se zejména u lampy. Podle oficiálního oznámení Bílého domu za prezidentovu „zdravou barvu“ zodpovídají dobré geny. Nicméně poslední fotka ze zahrady Bílého domu odhaluje bílou linku podél jeho vlasové linie. Prezident na to měl předvídatelnou reakci, snímek označil za podvrh, uvedla stanice CNN.

Fotka zachycuje prezidenta Spojených států na zahradě u Bílého domu, poryv větru v jedné chvíli Trumpovi odfoukne vlasy z čela a ukáže podezřelou bílou čáru, která je známá všem příznivcům solárka. Snímek se jako první objevil na neoficiálním účtu White House Photos, kam přidává fotografie William Moon, který se v krátkém infu popsal jako „korespondent z Bílého domu, novinář, fotograf, básník a pesco-vegetarián“. Po barevné verzi Moon rychle sdílel i černobílou.

Prezident je na svůj vzhled háklivý

Senzace ale byla na světě a tisíce uživatelů twitteru snímek sdílely s hashtagem #orangeface, v češtině #oranžovýobličej. O Trumpovi se dobře ví, že je na svůj vzhled velmi háklivý, jeho reakce tak na sebe nenechala dlouho čekat.

„Další falešné zprávy. Tohle je očividně photoshop, protože byl opravdu silný vítr a vlasy tu vypadají dobře. Cokoliv pro ponížení,“ rozčílil se prezident ve svém tweetu.

„U tohoto snímku nebyl použit photoshop, je to foceno pomocí smartphonu od Applu a pro přizpůsobení barev byla užita aplikace,“ snažil se vysvětlit Moon. Američany ale moc nezajímá, jak to se snímkem skutečně je. Nestarají se ani o to, že se to prezidenta dotklo, fotkou se dál baví.

„Skvrna po impeachmentu se nikdy nesmyje,“ posmívali se lidé Trumpovi. Fotka se rychle změnila v mem. „Tupperware potom, co jste měli v misce špagety,“ stojí na jednom z nich.

Video  Vítr odhalil první pleš USA: Trumpa zradila přehazovačka i fixační lak na vlasy.  - Blesk.cz, Reuters
Video se připravuje ...

prudentiacz ( 12. února 2020 19:01 )

Mám teď věřit Bílému domu nebo americkým médiím? Odpovídat asi nemusím.

strejda777 ( 12. února 2020 17:57 )

No on je vůbec celý "komický"! Husté vlasy, snědá pleť a když má proslov tak špulí "rtíky" a tváří se jako prezident zeměkoule, že se musím smát....Prostě "missák prezi­dent­....ch­udáček.

jajas ( 12. února 2020 17:53 )

Nejhorší je, když je chlap ješitný a líbí se sám sobě! Bez ohledu na skutečnost..... Chtělo by to nějaké kvalitní zrcadlo do Bílého domu!

yokky ( 12. února 2020 14:49 )

👎👎👎👎👎👎👎👎⛳⛳⛳⛳⛳⛳⛳⛳⛳By mate starosti

ivalen ( 12. února 2020 14:15 )

Já si říkal, proč má pořád bílé kruhy pod očima ... od těch malých brýlí na solárku

Zobrazit celou diskusi