Rodačka z Tádžikistánu a studentka pražské FAMU už loni získala studentského Oscara. Na toho takzvaně „velkého“ však nedosáhla, nakonec v LA uspěl konkurenční americký snímek Láska k vlasům. Přesto Daria na červeném koberci rozdávala úsměvy a se svým manželem, filmovým střihačem a režisérem Alexanderem Kashcheevem udělala něco, co žádného jiného filmového tvůrce před nimi nenapadlo – střihli si rozverný taneček přímo na chodníku slávy.

Na rozdíl od svých nominovaných kolegyň zvolila pro tento výjimečný večer poměrně cudný model bez výstřihu. „Děkuji, má drahá Kataríno Halásová, za tyhle úžasné šaty,“ pochvalovala si režisérka a výtvarnice Daria Kashcheeva své blankytně modré šaty.

Nebyla by to ale pořádná americká návštěva, kdyby se Daria s manželem nezastavili na pláži Venice Beach a neochutnali pravý nešizený hamburger. Důvod k oslavě totiž oba tvůrci rozhodně měli. Jejich snímek Dcera totiž zabodoval už před několika dny na jiné, leč neméně významné filmové události! „Nedokážete si představit, jak jsem šťastný. Dcera vyhrála cenu poroty na Filmovém festivalu Sundance. Dario, ty jsi tak nějak úžasná, tak nějak sexy... Gratulace našemu týmu, úžasné!“ napsal na svém facebooku Dariin manžel.

Dcera, s níž se Daria pokusila zaútočit na zlatého naháče, vypráví beze slov a jen v několika minutách o vztahu dcery a otce a o (ne)schopnosti si navzájem plně porozumět.

„Každý člověk zažil nějaké nepochopení s rodiči, nebo i křivdu. I když to nějak výrazně nevnímáme, mohlo to ovlivnit i naše chování v dospělosti. Rozhodla jsem se, že scénář bude osobní, a když vznikl rychle, brala jsem to jako dobré znamení,“ prozradila Daria, kde čerpala inspiraci pro příběh svého filmu.

VIDEO: Trailer krátkometrážního animovaného snímku Dcera

Fotogalerie
42 fotografií