Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívku (†15) s matkou zabila spadlá střecha. V Tatrách ji strhla vichřice

Záchranáři v Tatranské Bukovině, kde k neštěstí došlo.
Záchranáři v Tatranské Bukovině, kde k neštěstí došlo.  (Autor: Reuters)
Autor: shp - 
10. února 2020
18:05

Úřadování vichřice v polské Tatranské Bukovině dopadlo tragicky. Vítr strhl z půjčovny lyží střechu, která letěla desítky metrů daleko. Když dopadla na zem, srazila čtyři lidi a dalšího člověka opodál. Pro patnáctiletou dívku a její matku (†52) to znamenalo smrt.

Další tři lidé – dívka (21), chlapec (6) a pravděpodobně otec rodiny, byli hospitalizováni, uvedla polská agentura PAP s odvoláním na informace od mluvčího malopolských hasičů Sebastiana Woźniaka. Střecha dopadla na čtyři lidi, muž stál opodál.

Svědci uvedli, že vítr střechu strhl z dřevěné budovy. Ta sloužila jako půjčovna a servis lyží. Orkán Sabine matku s dcerou zabil. Jednadvacetiletá žena byla převezena do nemocnice. Její stav je špatný. Navíc prodělal psychický šok. Chlapec utrpěl poranění hlavy.

Řádění Sabine stálo život už sedmi lidí. Tatranská záchranná služba (TOPR) vydala kvůli špatnému počasí zákaz lyžování v celém středisku, který platí do odvolání. Lidé by ale podle odborníků měli návštěvu horských oblastí pozdržet, než se počasí vyjasní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání