Zdrcená matka se zúčastnila televizní show stanice MBC Missing You (Chybíš mi). Na hlavu si v ní nasadila jeden z headsetů Vive od společnosti HTC. Zanedlouho byla Jang přesunuta do překrásné virtuální zahrady, kde na ni čekala její dcerka složená celá z polygonů.

Virtuální dítě promluvilo hlasem mrtvé dcery

Děvčátko se usmívalo od ucha k uchu, mělo na sobě roztomilé fialové šatečky a dokonce mluvilo díky zpracování audio záznamů i hlasem Najeon. „Ach moje krásko, chyběla si mi,“ prohlásila maminka, když uviděla svou dávno zemřelou dceru opět se hýbat, hrát si a radovat.

Moje maminka mi hodně chyběla,“ řeklo virtuální děvčátko a Jang se neubránila slzám. „Taky si mi chyběla,“ odvětila. „Dotknout“ se svého vzkříšeného dítěte pomocí VR se nejdříve zdráhala. Nakonec se ale osmělila a pohladila ji po tvářích. Zanedlouho se už obě držely za ruce.

Proplakané rozloučení

Mami, vidíš, už mě nic nebolí,“ řeklo pak virtuální dítě mámě. V tu chvíli se i jeho otec a bratři v hledišti rozplakali. Netradiční setkání připomínající technokratický seriál Černé zrcadlo skončilo tím, že si Najeon lehla ke spánku a matce řekla, že už je unavená. Pro Jang šlo o výjimečný zážitek, který jí snad pomůže vyrovnat se se smrtí dítěte.

Fotogalerie
7 fotografií