Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děsivé video z havarovaného autobusu: Děti v něm lítají jako hadrové panenky, situaci zachránil řidič (74)

Autor: DH - 
11. února 2020
17:25

Na internetu se objevily děsivé záběry, které pocházejí z dopravní nehody v americkém státě Ohio. Je na nich vidět interiér školního autobusu i s několika žáky ve chvíli, kdy do něj vrazilo auto a on se převrátil do příkopu. Většinu lidí uchvátilo chování klidného řidiče, který žákům pomohl stres překonat.

Podle policie došlo k děsivé nehodě v momentě, kdy autobus projížděl křižovatkou a nedal mu přednost Ford Mustang, který měl údajně navíc projet na červenou. Neštěstí tak nešlo nijak zabránit.

V havarovaném autobusu v tu chvíli cestovalo pětadvacet žáků a řidič. Uvnitř byla kamera, která vše zachytila, a záběry z ní zveřejnila dálniční policie státu Ohio.

Na snímcích je vidět, jak do autobusu narazí auto a v tu chvíli se spustí panika, studenti křičí a následně, když se vůz obrátí přes střechu na bok, skončí mimo svá sedadla, někteří téměř zaklínění mezi troskami. Policisty ale zaujala jiná věc, příkladné chování zkušeného řidiče.

Video: Záběry z autobusu, který se převrátil v Ohiu

Video  Záběry z autobusu, který se převrátil v Ohiu.  - Ohio State Highway Patrol
Video se připravuje ...

Na záběrech je totiž mimo děti i čtyřiasedmdesátiletý Danny Hupp, zkušený šofér, který po celou dobu neštěstí zachovává naprosto kamennou tvář a s klidným hlasem po nehodě instruuje studenty, jak mají spořádaně opustit zdevastovaný autobus pomocí nouzových únikových cest a oken. On a dalších osm studentů se při nehodě zranili, vážně ale nikdo z nich.

„Upřímně, měli jsme velké štěstí. Celý autobus a hlavně jeho přední část skončila na kusy,“ řekl pro televizi ABC6 student Ayden Lutz. „Pamatuji si jen, jak autobus klouzal po levém boku a pak mě to odmrštilo a já skončil na střeše,“ dodal.

Dvaačtyřicetiletý řidič Fordu Mustang, Joseph Thornton, který nehodu pravděpodobně způsobil, byl převezen do nemocnice s velmi vážnými zraněními. Podle policie řídil s prošlým řidičským průkazem. Jeho případ si tak převzal státní zástupce.

sigmae ( 11. února 2020 22:18 )

de.bile, nehodu zavinil ten druhý

y1xcvbnm ( 11. února 2020 17:54 )

74 letý důchodce řídí autobus

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání