Ubodanou ženu Mariu Ž. původem z Ukrajiny našli její kolegové loni 4. června brzy ráno. Po usilovné práci kriminalistů zůstal v síti podezřelých jediný člověk– gambler s dluhy Martin V.

Podle obžaloby šlo o předem připravenou akci. „Obžalovaný si přinesl do herny nůž s čepelí delší než 20 centimetrů a zasadil poškozené tři rány,“ uvedl státní zástupce Jiří Morava. Dvě z nich prošly levou a pravou částí hrudníku. Zemřela bezprostředně po útoku.

Obžalovaný přiznal dluhy v řádech statisíců korun, společně s hypotékou na dům to bylo téměř 2,5 milionu korun. Dlouhodobě marodil a hrál na automatech. O tom, že je na nich závislý, ale nikdo nevěděl. Do herny odjížděl v brzkých ranních hodinách, kdy ještě jeho manželka spala. U soudu uvedl, že vyjížděl z domu častokrát ve čtyři ráno.

Odvolal přiznání

Přestože se na policii k hrůznému činu přiznal, u soudu tvrdil, že přiznání bylo vynucené. Soud měl k dispozici jen nepřímé důkazy, které ale podle soudce Michaela Vrtka tvoří ucelený a usvědčující řetězec.

„Vše do sebe přesně zapadá. U automatu číslo 7 se našla cigareta s DNA pana obžalovaného, stejně tak na stokoruně, která byla do přístroje vložena. Mobilní buňka obžalovaného byla nalezena v době zločinu v místě jeho spáchání,“ poznamenal soudce s tím, že policie odvedla při pátrání mravenčí práci.

Martin V. se proti dlouhodobému pobytu ve věznici se zvýšenou ostrahou na místě odvolal, rozsudek tak není pravomocný. Každému ze tří příbuzných zavražděné ženy má uhradit po 750 tisících korun.

VIDEO: Jihomoravští policisté informují o dopadení nebezpečně ozbrojeného muže.

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté informují o dopadení nebezpečně ozbrojeného muže. Hynek Zdeněk, blesk.cz