Snad každá žena má ve skříni několik kabelek. Kožené, koženkové, látkové, plastové… proč nemít ve sbírce také háčkovanou kabelku? Chce to trochu trpělivosti a zručnosti, ale nakonec se i úplný začátečník dočká krásného výsledku. Na internetu jistě najdete návod na tu vaši, ručně vyrobenou, háčkovanou kabelku. 

Pečlivě zvažte výběr vhodné příze. Použít můžete 100% bavlněnou přízi např. Catania nebo Camilla, díky níž budete mít krásně hladkou kabelku bez chloupků. Vhodná je také příze Katka, avšak ta může časem pouštět chloupky a může to zkazit výsledný dojem. Oblíbená je příze Limone, která je příjemná na dotek a je k dispozici v mnoha barvách, včetně těch duhových. Limone patří k dražším přízím, takže by se vám kabelka mohla trošku prodražit. 

Lze využít i šňůrkovou přízi Macrame ze 100% polyesteru. Tato příze má osvědčení TZÚ o zdravotní nezávadnosti příze pro děti do 3 let. Zajímavé jsou kabelky vyrobené z příze zvané jako špagáty (špagety). Jsou to tenké pásky a kabelky vypadají velmi efektně a netradičně. 

Jakmile kabelku uháčkujete, nezapomeňte ji vyplnit podšívkou a opatřit ji zajímavými uchy a dalšími ozdobnými prvky.