Stop plýtvání! Jak uložit jídlo, aby co nejdéle vydrželo? Tohle je 15 problematických potravin!
-
Nevíte si rady, jak naložit s nákupem, když přijdete z obchodu domů? Připravili jsme několik jednoduchých rad, díky nimž nebudete muset vyhazovat jídlo ani peníze. Potraviny totiž průměrně tvoří až 30 % celkového odpadu z domácností.
- 1.
Rajčata
Rajčatům, stejně jako lilkům a paprikám, se daří v teplejších podmínkách. Zima a lednice jim nesvědčí, neboť v ní ztrácí chuť i hodnotné látky. Nejlépe jim bude v rozmezí 8 až 15°C, případně v pokojové teplotě.
- 2.
Bylinky
Čerstvé bylinky nejdříve proberte a odstraňte případné tlející části. Poté je uložte do perforovaného mikrotenového sáčku do přihrádky na zeleninu v lednici. Můžete je také zamrazit v ledových kostkách s vodou nebo olejem.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.
Už mám předplatné. Přihlásit se