Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dva mopsíci se uvařili zaživa po 8 hodinách ve stanu: Majitelům dali směšný trest

Autor: shp - 
13. února 2020
16:17

Chudáčci maličcí! Dva mopsíci Millie a Tito umírali v nesnesitelných bolestech. Jejich majitelé Sarah Hennikerová (33) a T. J. Gregory (28) je nechali v přírodním parku ve městě Jaywick dlouhých osm hodin zavřené ve stanu. Zvířata neměla nejmenší šanci se z pasti dostat ven.

Pejsci patřili Hennikerové od narození. Vychovávala je už jako roztomilá štěňátka. Podle Daily Mailu se o zvířata se svým partnerem starala až do osudného incidentu, který se odehrál loni v červenci, dobře.

Uvařili se k smrti

Teploty tehdy venku dosahovaly 34 stupňů Celsia. Žalobkyně Lauren Bondová u soudu uvedla, že se pejsci „uvařili zaživa“ a obě jejich mrtvolky vykazovaly známky smrtícího úpalu. Ve stanu byla zvířata osm hodin.

Člověk si může jen představit způsob, jak tato zvířata musela trpět. Je to příšerný způsob, jak přijít o život,“ prohlásil soudce Timothy King při vynášení rozsudku. Všem přítomným bylo z osudu pejsků smutno.

Zákaz chování zvířat na 5 let

Hennikerová i Gregory musí každý během 18 měsíců odpracovat 160 hodin veřejně prospěšných prací. Ani jeden z nich si nesmí pořídit další zvíře minimálně pět let. Za soudní výdaje zaplatí v přepočtu asi 12 tisíc Kč.

villon ( 13. února 2020 17:13 )

Osum hodin, tomu řikám poctivě taženej gulášek. Mňam!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání