Mimozemský tvor ježek Sonic, který má nadpřirozené schopnosti - kromě toho, že dokáže utíkat nejrychleji v celém vesmíru, umí cestovat mezi světy či házet šipkami tak, že nejsou ani vidět - se ocitne ve svém létajícím stroji na Zemi. Příletem na naši planetu způsobí pozdvižení, neboť se mu nedopatřením povede v půlce Ameriky vypnout elektřinu.

Zaskočená vláda si na zjištění příčin výpadku proudu najme poněkud šíleného, ale geniálního Doktora Robotnika, jehož si zahrál skvělý Jim Carrey. Ten se zanedlouho dostane Sonicovi na stupu. Sympatický modrý ježura brzy zjistí, že ani nejrychlejší nohy mu k útěku nemusí stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, díky nimž mohl cestovat mezi světy.

Ještě než Sonica začne lovit vynalézavý Doktor Robotnik, se ježek seznámí s maloměstským šerifem Tomam v podání Jamese Marsdena. Ten se po nějaké době váhání nakonec rozhodne, že malému mimozemšťanovi pomůže, a rozjedou se neskutečné věci

Jak to s modrým ježkem, videoherní legendou, ve filmu dopadne, můžete zjistit v kinech od 20. února 2020, tedy ode dne jeho české premiéry.

Snímek Ježek Sonic je z producentské dílny Neala H. Morite, který má na svém kontě mj. sérii Rychle a zběsile, což je zárukou toho, že diváky čeká 100 minut zábavy.

Ve filmu, který natočil režisér Jeff Fowler, kromě Jima Carreyho a Jamese Marsdena hrají Tika Sumpter, Ben Schwartz, Adam Pally, Neal McDonough, Debs Howard, Leanne Lapp, Elfina Luk, Shannon Chan-Kent či Michael Hogan.