Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Valentýn českých politiků: Bartoš v kině, Valachová s pugétem. A Rakušan pěl ódy na novou blondýnu

Autor: Sabina Dračková - 
15. února 2020
12:39

Do svého soukromí si příliš zasahovat nenechají, raději ukazují spíš to, na čem pracují, ať už ve vládě, nebo ve Sněmovně. Na Valentýna jsou ale sociální sítě plné zamilovaných příspěvků a milujících se párů, a tento trend se nevyhnul ani českým politikům. Ti sdíleli fotografie se svými polovičkami a psali zamilované texty. Valentýnské „šílenství“ se ale neobešlo bez drobného trapasu.

Projevům lásky čeští politici příliš neholdují, polibky jsou u nich vidět většinou jen v euforii při úspěchu ve volbách, jinak se na veřejnosti drží zkrátka. Když je ale téměř celá země poseta zamilovanými motivy z výloh nejrůznějších obchodníků lákajících na valentýnské zboží, ani politici touze vykřičet svoji lásku do světa neuniknou.

Své drahé polovičky ukazují poslanci, senátoři a ministři hlavně, když mají reprezentovat na různých společensky významných akcích, kde je žádoucí mít doprovod. Fotografii z jedné takové akce sdílela na facebooku i ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Snímek fotograf Blesku pořídil na znovuotevření Státní opery na začátku ledna. Ministryně tentokrát nechala doma malého synka a vyrazila ruku v ruce se svým manželem Alešem Chmelařem za kulturou. „Krásného Valentýna!“ napsala k fotografii Maláčová a doplnila ji srdíčkem a hashtagem #dyckyales.

Pozadu nezůstala ani její stranická kolegyně a někdejší šéfka resortu školství Kateřina Valachová (ČSSD). Ta nevytáhla žádnou fotku z archivu, ale pořídila přímo jednu aktuální. 

„Rodinné růže od manžela a mých holčiček. Díky. Přeji všem ženám, aby jim dnes někdo udělal skutečně radost. Krásný den,“ napsala k fotce, na které se nadšeně usmívá, Valachová.

Zamilované úsměvy sdílel i jeden z nejmladších politických párů. Lydie Franka Bartošová a její muž a zároveň šéf Pirátské strany, kde oba působí, Ivan Bartoš společně zašli na Valentýna do kina.

Rakušan pěl ódy na novou blondýnu

Na sociálních sítích na valentýnský pátek předseda hnutí STAN Vít Rakušan opěvoval dosud veřejnosti poněkud neznámou blondýnu. „Jedna z nejvtipnějších a nejpříjemnějších,“ komentoval video z tiskové konference ve Sněmovně, kde dáma mluví. V jiném příspěvku zase vyzdvihl její energii a úsměv.

Je jí starostka Mnichovic ve středních Čechách Petra Pecková (za STAN). Ta by chtěla brzo šéfovat celému kraji. „Ženu, která kandiduje za nás na hejtmanku Středočeského kraje. A která nás všechny dnes na tiskové konferenci přezula a svlékla,“ popsal Peckovou na fotografii vysmátý Rakušan.

Nový předseda lidovců Marian Jurečka na síti zase připomněl, že nejoblíbenější měsíc na uspořádání svatby je v Česku červen. „Minulý rok se jich v tomto měsíci uskutečnilo krásných 10,8 tisíc,“ přidal Jurečka informaci. On sám se se svojí ženou, jak prozradil, oženil v srpnu.

Valentýnský večer ale už někdejší farmář z Olomouckého kraje strávil doma na gauči. Na facebook si dal fotku sice bez své paní, ale za to se skleničkou bílého vína.

Mnoho uživatelů sociálních sítí se začalo strefovat do komunistů. Jejich pražská buňka z desáté městské části na svém facebooku popřála hezkého Valentýna fanouškům a voličům poněkud svérázněji.

U obrázku líbajících se koček pojmenovaných „KSČM“ a „TY“ slíbili návrat socialismu. „Třešně jsou rudé jako my dva, socialismus bude dřív, než se zdá,“ zarýmovali si komunisté.

Posměšky na sebe nenechaly dlouho čekat. Poslanec Dominik Feri (TOP 09) příspěvek sdílel na svém instagramu se slovy „Z říše zlých snů“.

pomoooc-hori ( 15. února 2020 18:54 )

Kačenka Valachová je kočička

pomoooc-hori ( 15. února 2020 18:51 )

ty woe jusa co si to za pitchu to sou hrozný chujoviny co tu plodiš

okluznifranta1 ( 15. února 2020 14:36 )

Chuj i s deb-ilama...

bre-burda ( 15. února 2020 14:33 )

Jako jedni prosazovali Dědu Mráze, ti dnešní vzývají Santu Clause a Valentýna. Trapné. Importovaný svátek ignoruji. A nejsem sám. Počkám si raději na Máchův máj a rozkvetlé sady.

murQ ( 15. února 2020 14:09 )

Cikrt tam sprosťačil na Havla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa