Radnice Prahy 4 letos opraví chodníky a lampy na koupališti na Lhotce a rovněž zde vybuduje dětské hřiště. Práce podle radního Filipa Váchy (TOP 09) mají skončit do začátku letních prázdnin. Koupaliště radnice zprovoznila po mnoha letech, kdy bylo zavřené, v roce 2018. Rekonstrukce čeká také venkovní bazén na Petynce v Praze 6.

Na koupališti na Lhotce nechá radnice opravit kromě chodníků a lamp také umývárny nebo vybuduje nový plot. „Chystáme nový chodník, lampy, zavlažovací systém a úpravu terénu pro větší pohodlí návštěvníků. S úpravami bychom měli být hotovi do začátku koupací sezóny,“ uvedl Vácha.

Nová padesátka za několik milionů

Významnou investici plánuje i firma SNEO, kterou vlastní Praha 6 a která provozuje koupaliště na Petynce. Firma podle věstníku veřejných zakázek vybrala firmu, která za zhruba 27 milionů korun opraví padesátimetrový venkovní bazén. Důvodem je konec životnosti stávajícího bazénu, který má nahradit nová nerezová konstrukce. SNEO plánuje také rozšíření koupaliště o krytý bazén a další prvky.

Biotop Lhotka je jedním ze dvou přírodních koupališť v Praze. Voda se v něm čistí pomocí oddělených jezírek se speciálními rostlinami. Část jezera je určena také dětem a hloubka vody je zde zhruba metr. Praha 4 koupaliště koupila asi před šesti lety za cca 50 milionů korun od soukromníka, který ho vlastnil od roku 2005 a chtěl zde stavět. Proti se ale postavili místní obyvatelé a radnice areál nakonec koupila.

Fotogalerie
11 fotografií