Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Svátek lásky se proměnil v peklo. Indonésie zatýkala páry, za mřížemi skončili i turisté

Autor: tsv - 
18. února 2020
07:44

Indonéští policisté v den svatého Valentýna zatkli desítky nemanželských párů, mezi nimi byli i turisté z Německa. Zadrženi byli všichni, kdo se svým partnerem trávili čas ve stejné místnosti, zátahy byly podniknuty i na domy pro hosty a hotely. Podle autorit se jedná o porušování místních norem a tradic státu.

V oblastech Indonésie, ve kterých převládá populace muslimů, jde jakýkoli veřejný projev lásky před uzavřením manželství silně proti náboženským a tradičním normám. Mladé páry nemohou trávit noc ve společné místnosti a pravidlo platí i pro turisty, kteří zemi pouze navštěvují.

„Němce jsme chytili s jeho indonéskou partnerkou v jednom z motelů a jelikož netvořili manželský pár, zatkli jsme je,“ sdělil agentuře AFP šéf místní veřejné bezpečnosti Iman Hud. 

Zadržené páry byly po převezení na policejní stanici po chvíli propuštěni. Byli poučeni o zlu, které plyne z předmanželského sexu, a dostali možnost odejít bez sankce. Pět prostitutek, které v průběhu zátahu dočasně uvěznila policie, bude posláno do rehabilitačního centra. Rozhodnutí obhajoval Hud tím, že je potřeba předcházet těmto „společenským nemocem“ a připomenout veřejnosti, aby jednala v souladu místních kulturních etik.

Zakázán byl i volný prodej kondomů, který podle autorit ovlivňuje jednání mladých. Na trhu byly k sehnání vedle stánků se sladkostmi, což děti podle Huda vystavuje pohledu na pomůcky, které „jsou výhradně určeny manželským párům“.

Pokus o „revoluci“ v zemi nevyšel

Někteří obyvatelé na twitteru sdíleli plakáty podporující zákaz Valentýna ve východních zemích. K příspěvku uživatel napsal: „Den svatého Valentýna je zakázán ve státech jako Pákistán, Malajsie, Írán a Indonésie, protože je svátek proti Islámu. V Indii také máme naši starodávnou sanatanskou kulturu, takže zde musíme zastavit přizpůsobování se Západu.“

„Svátky jako den svatého Valentýna přitahují hlavně mladé. Ti se pak vymykají kontrole a dělají věci, které jsou našemi normami a tradicemi přísně zakázány, jako předmanželský sex a braní drog,“ vysvětloval Hud. Policisté a státní autority varují mladistvé, že kdokoli bude přistižen při zakázaných aktivitách, bude potrestán dále nespecifikovanými sankcemi.

Opatření se zpřísnila po tom, co indonéská vláda minulý rok neodsouhlasila navrhovaný zákon o zilegalizování předmanželského sexu.

fjdksla ( 18. února 2020 12:07 )

Kde žijete, človíčku? Vytáhnul jste někdy paty z ČR směrem na západ? Tam uvidíte ústupky "přivandrovalým sebrankám", až vás bude přecházet zrak.

beavis1 ( 18. února 2020 11:33 )

Neuroza zvana islam...mentalne retardovana populace...

jedova11 ( 18. února 2020 10:47 )

Jaký kraj takový mrav. Jen v Čechách ustupujeme privandrovalym sebrankam 🙄🙄🤔

Zobrazit celou diskusi