Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pro pobavení lidí při ilegálních zápasech umírají psi: Zmrzačený Hector je důkazem kruté reality

Autor: chal - 
20. února 2020
10:39

S tříletým Hectorem nebylo na první pohled vše v pořádku. Dobrovolníci ze spolku na ochranu zvířat ho našli zraněného, s rozkousanou tlamou, tlapkami a ušima. Předtím, než majitelé Hectora zanechali napospas v lese, ho zřejmě využili pro ilegální psí zápasy.

Zbídačeného pejska se v neděli ujali členové slovenského spolku Zvierací anjeli. „Prvotní hlášení bylo, že je psík zraněný,“ popsalo sdružení na svém facebooku. Když si pro opuštěného Hectora přijeli do lesa, hned jim bylo jasné, že má řadu bolestivých zranění.

Okamžitě ho proto odvezli k veterináři do Košic. „Po vyšetření jsme byli šokovaní. Mladinký asi tříletý psíček, zubožený, zmrzačený, pokousané uši, nohy, tlamička,“ popsal spolek s tím, že byl pes navíc silně dehydratovaný a tlamu měl plnou hnisu.

Vzhledem k utrpěným zraněním je podle veterináře možné, že Hectora někdo využil jako bojovníka ve psích zápasech, které jsou na Slovensku samozřejmě ilegální. Přesto jde na mnoha místech o každodenní realitu.

Spolek Zvierací anjeli upozorňuje, že kromě šrámů takto zneužitý pes utrpí i psychicky. Na činnost spolku mohou přispět finančním darem i lidé z České republiky na speciálně zřízený transparentní účet u tuzemské banky. Víc informací je na facebookové stránce organizace.

Petra Zelená ( 22. února 2020 06:33 )

Souhlasím s nemocnou na100%.Moc pěkně napsané a výstižné!!!!!!

ivuska1 ( 21. února 2020 20:30 )

souhlas vsichni tito vypsani jsou zakladem techto zrudnosti , protoze to podporuji.

ivuska1 ( 21. února 2020 20:28 )

nemocna: ABSOLUTNI SOUHLAS

ivuska1 ( 21. února 2020 20:26 )

Zakonadrci jsou totiz uplne stejni jako ti tyrani a psychopati co tyto zrudnosti zviratum delaji. Nevadi jim utrpeni a bolest zvirat, proto je zakonem neochrani.

nemocna ( 21. února 2020 19:22 )

Zákonodárci nic nedělají jsou k ničemu a všechny jejich odsouhlasené zákony, nechtějí ani zpřísnit tresty za týrání zvířat, jen se vymlouvají že nemůže být trest za týrání zvířete jako za zabití novorozence a že je demokracie to přece neznamená že lidé si můžou dělat se zvířaty co chtějí týrat, mučit a zabíjet krutým způsobem, v lidech se vytratil cit, ohled k živému tvoru, láska ke zvířatům, jsou bezcitní, lhostejní, zlý, mstivý a vybíjí si vztek na ubohých zvířat že neumí řešit svou situaci jinak jsou to psychouši agresivní, jde jim jen o požitek nad něčím vyhrát, vybít si vztek, něco ovládat, nebo pro peníze at se obohatí bez svého přičinění zvířata množí nebo používají v zápasech, je jim jedno že pro jeho blaho trpí druzí, takové lidi by se měli zlikvidovat ihned než začnou vraždit i lidi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání