Podle dokumentu schváleného radními bude v následujících třech letech opraveno 17 služeben městské policie. Mezi nimi je kupříkladu služebna v Českomalínské ulici v Praze 6, kde bude opravena kanalizace, vyměněny vchodové bezpečnostní dveře a podlahy v garážích. V Lýskově ulici v Praze 13 zase bude zrekonstruována střecha, kanalizace, podlahy, vzduchotechnika a klimatizace nebo sociální zařízení. Podobný rozsah prací čeká také služebnu na Zbraslavi.

Služebny Policie ČR budou zrekonstruovány na 13 místech, například v Sokolské ulici v Praze 2 a v Bojanovické v Praze 4, kde rekonstrukce celkem vyjde až na 20 milionů korun. Na stejnou částku vyjdou práce na služebně na náměstí Osvoboditelů v Praze 16.

Radnice, které budou chtít peníze získat, musí mít zpracován projekt rekonstrukce, případně je možné z poskytnuté částky využít maximálně dvě procenta na jeho vypracování. Součástí žádosti musí být popis současného stavu.

Koncepci oprav služeben schválilo už minulé vedení města v červnu 2018. Městské části měly možnost peníze čerpat pouze z městské investiční rezervy, kdy každá radnice mohla podat maximálně tři žádosti. „Tudíž nebylo reálné, že by městské části skrze zmíněnou rezervu žádaly o opravy služeben, ale žádaly o finanční prostředky na projekty s vyšší prioritou,“ píše se v dokumentu schváleném radními.