Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Neshody v posteli mohou váš vztah pohřbít! Na tohle si dejte pozor

  • 20. února 2020 | 06:00

    Spokojený partnerský vztah je založen na několika různých faktorech. Samozřejmě že mezi dvěma lidmi musí panovat sexuální přitažlivost, bez toho by snad ani žádný vztah nevznikl. Vedle postele si samozřejmě musíte rozumět i jinak.

    Mnoho lidí ovšem neshody v sexuální oblasti podceňuje a snaží se přesvědčit sami sebe, že neuspokojivý sex s partnerem není konec světa. Bohužel sexuální frustrace, která se bude jen prohlubovat, může způsobit, že se váš vztah úplně sesype. Pokud tedy máte problém s některým z následujících bodů, začněte ho rychle řešit.

  • Různé nároky

    Autor: iStock
    Zatímco vám stačí sex třikrát do měsíce, váš partner by se nejraději miloval obden. Na to ale vy nemáte chuť, náladu ani sílu. A ať děláte, co děláte, nedaří se vám najít kompromis, který by vedl ke spokojenosti vás obou. Ať už máte větší sexuální apetit vy nebo ho má váš partner, často tyto situace končí tím, že si jeden z dvojice najde milence – nebo milenku. Nový intimní partner jeho touhu ukojí. Což se ale pravděpodobně dřív nebo později provalí.

  • Špatná komunikace

    Autor: iStock
    V sexu se každému líbí něco jiného a na tom, aby byli oba partneři v posteli spokojení, se musí pracovat. A také o tom mluvit. Každý člověk má jiné touhy a potřeby a váš partner není detektiv, aby je vypátral sám. Sex je nedílnou součástí vztahu, a pokud nefunguje, často to vede k rozchodu. Důležitá je proto komunikace. Milování je věc přirozená, proto není důvod se stydět. Budete-li mlčet, pravděpodobně se společně promlčíte až k úplnému konci.

    Podívejte se, co radí expert ohledně rozdílného sexuálního apetitu mezi partnery:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Jak řešit rozdíl mezi sexuální potřebou mezi partnery • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Nuda

    Autor: iStock
    Možná ani jeden z vás nemá dostatek zkušeností, a tak se sex provozuje s železnou pravidelností vždy ve stejný čas a ve stejné poloze za zavřenými dveřmi ložnice. Taková soulož – protože milováním se to nazývat nedá – by asi dřív nebo později unudila každého. Pokud nevíte, jak postelovou rutinu osvěžit, není nic jednoduššího než začít googlit, nakouknout do moudrých knih nebo si spolu pustit lechtivý film. Když nic jiného, alespoň porno použijete jako předehru.

    Podívejte se, jak uspokojit muže rukou lépe, než to umí on sám:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe než to dovede on sám • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Nedostatek času

    Autor: iStock
    Jste oba – vy i váš partner – na nohou od rána do večera, vodíte děti do školy a ze školy, na kroužky, děláte s nimi úkoly, staráte se o domácnost, a k tomu oba chodíte do náročné práce, takže jste večer rádi, když se svalíte do postele a usnete? Je jasné, že v takovém zápřahu na sex nemáte příliš pomyšlení. Na postelové hrátky byste ale neměli zapomínat, neboť sex je důležitým kořením vašeho vztahu. Nedá se nic dělat, budete si muset sednout nad svými nabitými denními programy a rozpisy a alespoň jednou týdně si v nich vyhradit chvilku, která bude jen a pouze vaše!

  • Vyvrcholení každý jinak

    Autor: iStock
    Málokterý pár se dokáže v sexu sladit natolik, že vyvrcholí oba partneři současně. Muži jsou v tomto ohledu jednodušší a ke vzrušení i k orgasmu mají snazší cestu než my ženy, proto se často stává, že ho dosáhnou dřív než my. To ale neznamená, že tím jejich úloha v posteli končí! Je na nich, aby se postarali o to, že i vy vyvrcholíte, a pokud se tak neděje, musíte se ozvat. To samé ovšem platí i naopak, jestliže máte orgasmus dřív než partner, nenechávejte ho v tom a dopřejte mu jízdu až do konce!

Autor: Laura Poláková, roh
Diskuse ke článku
.