Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívka (†14) zemřela na vzácnou rakovinu mozku: Experimentální léčbu už podstoupit nestačila

Autor: shp - 
21. března 2020
18:06

Byla to malá bojovnice, která se do poslední chvíle nevzdávala. Školačka Lily Wytheová (†14) z anglického Benfleetu bohužel nakonec nejzákeřnější formě dětské rakoviny podlehla. A to jen krátce poté, co dobrodinci vybrali na její léčbu v přepočtu 9 milionů korun.

Lékaři diagnostikovali Lily nejhorší formu rakoviny - difuzní intrinsický pontinní gliom, známý i pod zkratkou DIPG loni v říjnu. Jde o zákeřný tumor v hlavě, který rapidně roste a zabije drtivou většinu pacientů do jednoho roku od diagnózy. Rodiče dívenky si toho byli vědomi, uvedl Daily Mail.

Léčba v hodnotě 9 milionů Kč

Naděje na Lilynu záchranu, byť malá, jim svitla, když se dozvěděli o experimentální léčbě DIPG v americkém Seattlu, jejíž výsledky vypadaly slibně. Jejich naděje však opadly, když se dozvěděli, že budou na léčbu potřebovat v přepočtu 9 milionů korun. Pak se do všeho vložila dívčina nejlepší kamarádka Lillie.

Za pomoci a podpory celebrit se Lillie Cotgroveové (13) podařilo vybrat během týdne 6,9 milionu korun. Zbývající 2,1 milionu Kč pak zaslali dobrodinci díky stránce GoFundMe. Bohužel se Lily do Spojených států již nedostala. Její stav se rapidně zhoršil minulý čtvrtek.

Smrt přišla po záchvatu

Dostala silný záchvat a musela být hospitalizována. V nemocnici o život bojovala čtyři dny. V neděli ráno zemřela. „V sobotu bojovala dlouze a tvrdě celý den až do nedělního rána. Naše srdce jsou zlomená, ale nemohli bychom být na naši dívku pyšnější,“ prohlásila zdrcená maminka.

msml20 ( 23. března 2020 13:09 )

Chudinka , ať její duše odpočívá v pokoji.
Ty brýle nenosí sama, má je spousta lidí, v jejím případě to je jen důsledek nádoru, zrovna tak oteklý obličej. To má každý pacient při léčbě nádoru mozku anebo jiných druhů rakoviny.

kozazvyskova ( 22. března 2020 12:22 )

Nějaká vypasená brejlatá zrůdička

Zobrazit celou diskusi