Grahamová mouka je druh celozrnné mouky z pšenice. Oproti klasické celozrnné mouce má ta grahamová trochu hrubší strukturu. Kromě samotného zrna pšenice se do mouky pomelou i otruby (vnější ochranný obal zrna) a klíčkové části. Proto je mouka hrubší, nahnědlá, ne klasicky bílá jako hladká rafinovaná mouka, a navíc má jemně sladkou a ořechovou chuť. Grahamová mouka je vhodná na pečení chleba, rohlíků, buchet, cukroví a knedlíků a lze s ní i zahustit omáčky a polévky. 

Díky tomu, že je mouka celozrnná, tak obsahuje více vitaminů skupiny B, minerálních látek a je zdrojem sacharidů, bílkovin a především vlákniny. Tvůrcem grahamové mouky je Sylvester Graham, který ji vytvořil v roce 1830. Chtěl tak lidi přimět, aby se odklonili od bílé rafinované mouky. V současnosti se v některých fabrikách minimalizuje množství pšeničných klíčků. Důvodem je prodloužení trvanlivosti mouky. Klíčky totiž obsahují mastné kyseliny, které vlivem oxidace hořknou.