Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muž vtrhl do auta matce s dítětem a ukradl ho za bílého dne! Soud ho poslal do vazby

Aktualizováno -
20. února 2020
20:23
Autor: ČTK, VaB - 
17. února 2020
18:42

Řidička a její sedmiletá dcera zažila v Plzni pořádné drama! Neznámý muž nasedl do jejího auta, vyhodil ji a s autem ujel. Po muži pátral vrtulník i zásahová jednotka, do dvou hodin měl na rukou pouta. Policisté ho obvinili z několika trestných činů a soud ho poslal do vazby.

Policisté v pondělí odpoledne dopadli v Kokořově na jižním Plzeňsku pětatřicetiletého muže, který o dvě hodiny dříve ukradl v Plzni auto a ujel s ním z města. 

Podle policie muž na Klatovské třídě odpoledne vtrhl na místo spolujezdce do osobního auta Ford Focus, které zastavilo před semafory. Donutil řidičku, aby i s dítětem, které vezla, vystoupila. Potom odjel směrem do čtvrti Bory, informovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Svědek muže policii popsal a rozběhla se rozsáhlá policejní akce. Podezřelý muž, který byl v celostátním pátrání, podle Ladmanové přejel autem do asi 20 kilometrů vzdálené obce Oplot na jižním Plzeňsku. „Ukradený ford tam odstavil a odcizil další automobil značky VW Golf, jehož majitel se od něho na chvíli vzdálil,“ uvedla mluvčí. 

S autem pak muž jel přes Přeštice a další obce, ujížděl polními i lesními cestami až do 25 kilometrů vzdáleného Kokořova, kde ho zadrželi policisté ze zásahové jednotky. Do pronásledování se zapojilo několik hlídek z různých oddělení a policejní vrtulník. Přísloví „mnoho psů, zajícova smrt“ zafungovalo v tomto případě na 100 procent.

„Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. (...) byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu vydírání, přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu poškození cizí věci,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková, s tím, že policisté rovněž podali státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby.

Soud o jeho schválení neměl vážnější pochybnosti a jak informovala Televize Prima, vazbu pro plzeňského desperáta ve čtvrtek schválil.

mikimaus321 ( 18. února 2020 17:20 )

Policistům odebrat odznnaky ten kripl měl být hore nohama

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání