Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svetry, které tohle jaro prostě musíte mít! Jaké vás nezklamou?

21. února 2020 | 06:00

Svetry jsou nejvíce spojovány se zimou, ale některé jarní dny zkrátka bývají ještě chladné a svetr je potřeba. Díky němu už můžete obléknout slabší kabátek nebo bundu a naplno využít vrstvení. S jakými svetry tohle jaro nešlápnete vedle?

V obchodech jistě najdete velké množství svetrů, které vás ohromí. My jsme se tentokrát řídily podle toho, co ukázali návrháři na módních přehlídkách. Vedle nešlápnete s výběrem pastelových barev, které k jaru neodmyslitelně patří. Letošní rok ale nabízí ještě dominantnější kousky. Zaujmou vás svetry poseté květy? Ty mohou být vyšívané, jiné v podobě 3D aplikací, a některé jsou dokonce pletené.

Velkým trendem budou i nabírané balonové rukávy, které ale nesednou všem postavám. Zejména ženy s velkým poprsím by se jim měly vyhnout. Mohou ale naopak zvolit polo svetry, minimalistické kousky s nenápadným špičatým límečkem nebo kardigany. 

V zimě jsme měly možnost koupit si huňaté a velké kardigany, tohle jaro se ale připravte na více elegance. Zavinovací kousky si nejspíš zamilujete na první pohled (stejně jako my) a určitě vás dostanou i kardigany ze slabých materiálů, často žebrovaných a děrovaných.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová