Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda Zdenky (†41) na Sardinii: Ona napadla mě, tvrdí expřítel

Autor: DH - 
19. února 2020
19:39

Italská Sardinie se stále vzpamatovává z vraždy Češky Zdenky K. (†41), kterou měl nožem zabít její bývalý přítel Francesco B. D. F. (45). Ten je nyní ve vazbě, ale zpoza mříží vzkázal, že on nebyl ten, kdo by hádku a následné napadení vyprovokoval. Naopak, podle jeho slov to byla Zdenka, která ho pořezala.

Tak brutální čin malé sardinské město Sorso dlouho nezažilo. Vražda Češky Zdenky K. (†41) tu zamávala s místními obyvateli, kteří na vlastní oči viděli, jak ji před kavárnou nožem napadl její bývalý partner Francesco B. D. F. Když pak čin dokončil, zkrvavenou ji odvezl do domu svého kamaráda, kde Češku našli už mrtvou. To vše navíc před zraky jejích dvou malých dcer.

Muže po několika hodinách pátrání nalezla policie na parkovišti u obchodního domu. Dcery, kterým je podle italských médií oběma 11 let, byly s ním a v pořádku. Policie ho okamžitě zadržela a i na základě různých svědectví obvinila z vraždy. Muž je ale razantně proti. Tvrdí, že všechno bylo jinak.

Podle italských médií se muž přezdívaný „Velký Jim“ při výslechu bránil a uvedl, že bývalá přítelkyně Zdenka, ke které měl mimo jiné soudně zakázáno se přibližovat, napadla nejprve jeho, což mají podle něj dokumentovat zranění na jeho nohou. Policie proto nařídila jak pitvu ženy, tak ohledání zranění muže, aby znalci určili, zda obojí bylo způsobeno stejným nožem. Není však vyloučeno, že Ital lže a zranění si nezpůsobil sám například ještě před vraždou.

Jaká je skutečná pravda, musí zjistit až italská policie, která případ rozhodně nebere na lehkou váhu už jen proto, že v Sorsu vyvolal protesty proti napadání žen. Češku měli lidé v sardinském městě moc rádi. Byla prý vtipná a přátelská. To její bývalý přítel měl jinou pověst. Drogy, násilí a podvody, to prý definovalo agresivního Itala, se kterým Zdenka žila. Byla tak prý jen otázka času, kdy se něco podobného stane.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání