Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vleklý rozvod u konce, Johnson o krok blíž ke třetí svatbě. S vyvolenou Vydřičkou

Autor: Darina Jíchová - 
21. února 2020
09:39

Britský premiér Boris Johnson (55) tento týden pokročil se svým rozvodem. Vypadá to, že do dvou týdnů bude jeho manželství s právničkou Marinou Wheelerovou (55) u konce. Manželé se dohodli na majetkovém vyrovnání, jehož schválení u soudu nezabralo ani 10 minut. Johnson se tak stane teprve druhým rozvedeným britským premiérem v historii. Svobodný zřejmě dlouho nezůstane, už v prosinci 2019 po jednoznačné výhře u voleb naznačil, že by si rád vzal svou milenku Carrie Symondsovou (31), která stojí za rozpadem jeho manželství. Zprávu přinesl deník The Guardian.

První rozvodové přelíčení se konalo toto úterý, Johnson ani Wheelerová se k soudu osobně nedostavili. Jejich právníci předložili soudkyni Sarah Gibbonsové majetkové vyrovnání, na kterém se manželé shodli.

Manželé si mezi sebou dělí miliony

Jejich odhadované jmění činí zhruba 120 až 195 milionů korun, není známé, jakým podílem si Johnson a jeho druhá žena majetek rozdělí. Následující soudní jednání oficiálně „rozváže“ jejich manželství a vleklý rozvod bude konečně u konce.

Wheelerová, se kterou má premiér 4 děti, Johnsona vyhodila z rodinného domu v září 2018. Politik manželku podváděl s tehdejší komunikační šéfkou konzervativců Symondsovou. Právnička po 25 letech manželství ihned požádala o rozvod, řízení se protáhlo kvůli její nemociWheelerová trpěla rakovinou, i kvůli dohadům o majetek.

Po třetí do chomoutu?

Johnson se mezitím stihl sestěhovat se svou mladou milenkou, se kterou se začal stále častěji objevovat na veřejnosti, a stát se britským premiérem.

Po vítězství u předčasných voleb v prosinci 2019 se Johnson nechal slyšet, že ze Symondsové udělá „svou první dámou“, tou se ale blondýnka nemůže oficiálně stát, dokud se premiér nerozvede. Politik rovněž prohlásil, že by se nebránil dalšímu, v jeho případě už třetímu, sňatku. Také přátelé Symondsové sdělili listu Daily Mail, že „Carrie a Boris mluví o svatbě“.

Johnson se Symondsovou spolu v Downing street momentálně žijí na hromádce jako vůbec první nesezdaný premiérský pár. Nenastěhovali se do tradičního sídla britských premiérů v čísle 10, ale za své „hnízdečko lásky“ si zvolili prostornější sousední číslo 11.

Záletný premiér

V britském tisku se premiérovi přezdívalo „proutník Boris“, aby ne. Politik byl dvakrát ženatý, během obou manželství měl řadu milenek, dvě dokonce během vztahu se současným premiérem otěhotněly. Jednu poslal na potrat, druhá si dítě nechala, Johnson se ale k údajnému nemanželskému dítěti nehlásí. Jeho „záletnické choutky“ mu dělají problémy dodnes, nedávno proti němu vystoupila novinářka Charlotte Edwardesová, kterou měl v roce 1999 osahávat.

Zobrazit celou diskusi