Akce byla tak rychlá, že dívka se sluchátky na uších jen nechápavě koukala kolem sebe. V obležení desítek Brňanů, kteří se na nástupišti tlačili k nástupu do tramvaje, neměla šanci iniciátora nepovedené legrácky zjistit.

Jenže když přijela domů, svěřila se mamince. A poté se rozhodla vše nahlásit na služebně v centru jihomoravské metropole. „Jednalo se totiž o pletenou značkovou čepici v hodnotě kolem jednoho tisíce korun,“ vysvětlil policejní mluvčí David Chaloupka.

Krádež zachytila kamera

Krádež je krádež, byť jde „jen“ o čepici. A detektivové tudíž rozjeli pátrání. Jak se ukázalo, jedna z bezpečnostních kamer celý incident zachytila. „Mladý muž k dívce přistoupil, bleskově jí strhl pokrývku hlavy a kryt davem byl za několik vteřin desítky metrů daleko,“ popsal kuriózní situaci policista.

Video
Video se připravuje ...

Po mladíkovi, který na nástupišti v Brně připravil dívku o čepici, pátrají policisté. Za zdánlivě banální krádež mu hrozí až 2 roky v base! 

Svérázného vtipálka při jeho kousku doprovázela slečna. Oba nejspíš vůbec netuší, že legrace se změnila ve velkou nepříjemnost. „Mladík s mladou ženou směřoval k Masarykově třídě. Pokud jej někdo pozná, může volat na linku 158,“ dodal mluvčí. Vtipálkovi hrozí za zdánlivou banalitu až 2 roky v base!