„Zaostřeno na detail. Na důležitý detail. Mateřská znaménka. Mám jich po těle desítky. Větší, menší. Neškodné i rizikové. Tak schválně. Které znaménko muselo z mého břicha pryč? Není to na první pohled tak jednoznačné, jak by se mohlo zdát,“ napsala Lucie Křížková k fotce, na které před zrcadlem odhalila břicho poseté několika menšími i většími mateřskými znaménky.

Kdo hádal, že jí lékař odstranil to největší, a tudíž okem laika nejvíce nebezpečné, bude asi překvapen. „Velikost není určující, jde i o tvar a barvu. Jsem v pohodě. Na kontrolu chodím pravidelně a tohle znaménko šlo ven preventivně, abych z něj neměla v budoucnu nervy, protože jeho barva už je na hraně..., “ ukázala moderátorka na další fotce břicho s náplastí na místě, kde předtím bylo úplně maličké znaménko. O to ale bylo paradoxně zákeřnější...

„A co vy? Nepodceňujte svá znaménka. Kontrola zabere pár minut...,“ apeluje na instagramu Lucie Křížková na všechny, kteří odkládají návštěvu dermatologa i přesto, že mají na těle mateřská znaménka. Rakovina kůže patří k nejčastějšímu typu rakoviny v České republice. Pokud se však zachytí včas, šance na úplné vyléčení je velmi vysoká.

VIDEO: Moderátorka Sama doma Lucie Křížková: Třetí dítě musím vybojovat! 

Video
Video se připravuje ...

Moderátorka Sama doma Lucie Křížková: Třetí dítě musím vybojovat! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
31 fotografií