Jiřina Anna Jandová se snažila své zdravotní problémy držet pod pokličkou, ale nepovedlo se. „Když už to nějak prosáklo... Už pátý den se nacházím v nemocnici, a co se týká mojí diagnózy, tak se to týká slepého střeva,“ svěřila se dcera Dalibora Jandy v den svého svátku pomocí videa na facebooku.

Přestože se povětšinou operace apendixu považuje za banální, v případě mladé Jandové nastaly komplikace. „Bohužel mi ho ještě vyndat nemohli, protože byly určitý věci okolo a musely se jistým zákrokem zažehnat,“ uvedla Jiřina.

„Bylo nutné nejdříve zažehnat rozsáhlý zánět v okolí slepého střeva. Šlo o závažný a nepříjemný zákrok, po němž mě lékaři ještě sledují. Doufám, že se vše povede a že mi slepák za pár měsíců vyndají,“ svěřila Blesku.

Vytrpěla si zřejmě dost. „Nikomu to nepřeju, protože to byly týdny neskutečných bolestí, než se vlastně přišlo na to, o co se jedná,“ dodala dcera Dalibora Jandy.

Ta od roku 2007 vystupuje jako host na vystoupeních svého otce. Kromě zpěvu hraje na kytaru a piano. V roce 2008 vydala svůj první singl nazvaný Romantic rock. Začátkem roku 2009 vydala své debutové album Tvář.

Fotogalerie
31 fotografií