Jako první se na svět ve fakultní nemocnici v Ostravě přihlásila Anička, poté Zuzanka a nakonec Mireček. Narodili se už ve 30. týdnu, což je u trojčat běžné. Všechny děti hned odebíraly sestry, které je v igelitovém zábalu odnášely k okamžité poporodní péči. 

„Cítím se opravdu super a jsem hrozně šťastná,“ vyznala po porodu Michaela v dojemném videu, které na svém facebooku zveřejnila nemocnice. Je na něm vidět, že maminka měla v těžkých chvílích maximální podporu – manžel i jedna ze zdravotnic ji při porodu střídavě hladili po hlavě.

Bylo to úžasné!

„Bylo to úžasné. Jsem pyšný na manželku i na všechny tři děti, že to všichni tak dobře zvládli,“ řekl šťastný tatínek Miroslav Krop. Trojčátka teď musí být nějakou dobu pod stálým dohledem s podporou přístrojů. „Děti měly porodní hmotnost od 1300 do 1600 gramů, což je krásný údaj,“ uvedla primářka Hana Wiedermannová.

„Předporodní péče byla úžasná. Všem porodníkům a lékařům moc děkuji,“ řekla dojatě Michaela Kropová, která sama pracuje jako zdravotní sestra v jiné nemocnici.

Doma dětí jako smetí!

Miroslav s Michaelou budou mít doma opravdu „hukot“! Na nové sourozence totiž čekají doma další dvě děti, Adélka a Barunka. „Velká gratulace, ať jsou všichni zdraví a rodičům samozřejmě pevné nervy…,“ zněla většina gratulací na sociálních sítích.

Video
Video se připravuje ...

Maminka Michaela (32) porodila trojčátka. FN Ostrava

Fotogalerie
12 fotografií