Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mami, chci se oběsit, plakal šikanovaný chlapec: Hvězdy Hollywoodu s ním chtějí kamarádit a vybraly miliony

Autor: shp - 
22. února 2020
06:25

Ze srdceryvného videa plačícího chlapečka Quadena Baylese (9), který je šikanován spolužáky kvůli svému postižení, se sevřelo hrdlo lidem po celém světě. Chlapci z australského Brisbane, který prosil maminku o lano, aby se mohl oběsit, vyjádřilo podporu mnoho celebrit. Lidé pro něj také vybrali dost peněz, aby se mohl podívat do Disneylandu, který chtěl vždy navštívit.

„Dej mi lano, chci se zabít,“ řekl Quaden své mamince Yarrace po opakované šikaně, kterou musel dennodenně snášet od svých krutých spolužáků. Video, které zhlédlo přes 20 milionu lidí, je neuvěřitelně smutné, ale ukazuje realitu, se kterou se musí chlapec a jeho matka potýkat.

Chci se bodnout do srdce. Chci, aby mě někdo zabil,“ pláče na videu ztrápený hoch. Záznam zhlédlo také mnoho celebrit, které klučinovi trpícím dwarfismem neboli nanismem – genetickou poruchou způsobující malý vzrůst – vyjádřili veřejně podporu. Za chlapce se postavil i Hugh Jackman (51).

Podpora celebrit

„Quadene, jsi silnější, než si myslíš. Ať se stane cokoliv, máš ve mně kamaráda,“ vzkázal chlapci australský herec, který se proslavil jako Wolverine v X-Menech. „Venku máš spoustu přátel, venku ve světě, ještě jsi je nepoznal. Jsme tu, hlídáme ti záda,“ poslal vzkaz chlapci Jeffrey Dean Morgan (53) alias Negan z The Walking Dead.

Chlapci chce udělat radost i americký komik Brad Williams (36), který Quadenovi založil sbírku na stránce GoFundMe. Jeho cílem je vybrat co nejvíce peněz, aby mohl Quadenovi splnit jeho sen. „Chci, aby Quaden a jeho maminka odletěli do Ameriky, sehnat jim tam pěkný hotel a odvézt je do Disneylandu,“ řekl Daily Mailu. Sám Williams přitom trpí stejným onemocněním jako Quaden. 

Cesta do Disneylandu

A vypadá to, že do Ameriky se hoch skutečně podívá. Vybrat se totiž podařilo již v přepočtu více než 5 milionů korun. Tento klučík si vytrpěl hodně, ale nyní to vypadá, že by se na něj konečně mohlo usmát štěstí. Snad si i děti uvědomí, že kvůli odlišnosti si nikdo jejich zlobu nezaslouží...

Odhlasit_se ( 29. února 2020 10:36 )

666...taky se divim..

Jan-Horyna-Praha ( 29. února 2020 10:02 )

Vypadat jak on tak už vysím dávno!
Ovšem dle videa je to jen rozmazlený spratek kteremu nekdo neděla vše dle jeho přání a neni po jeho.
Hystericky zmetek no.Chce to jen kybl studene sprchy a par facek!

Jan-Horyna-Praha ( 28. února 2020 16:32 )

Ten kluk je zkratka odpornej!

Jan-Horyna-Praha ( 28. února 2020 14:21 )

Proč by mel byt hovado?

---666--- ( 22. února 2020 16:08 )

Hovado jsem ale to bych mu s radostí umožnil 👍👍👍👍👍😁😁😁😁😁

Zobrazit celou diskusi