Za snímek měli šanci získat Českého lva 2020 producenti Pavel Strnad a Petr Oukropec za nejlepší film, Michal Hogenauer za režii a Eliška Křenková coby představitelka hlavní role. Nominaci Tiché doteky získaly ještě v kategorii Nejlepší zvuk. Štěstí se na thriller neusmálo ani v jedné z kategorií.

Dospívající Michaela v podání Elišky Křenkové se stala au-pair v jedné blíže nespecifikované západní zemi. V okázale luxusní vilové čtvrti na předměstí se má starat o dům a o sedmiletého submisivního Sebastiana ve značně zvláštní rodině, která je součástí podivné komunity hraničící se sektou.

Dívka záhy zjišťuje, že se dostala do prostředí, kde nastolená přísná pravidla a řád není radno porušovat… Každý chybný krok by pro Michaelu, již paní domu překřtila na Miu, navíc znamenal vyhazov a návrat domů.

Rodina není demokracie

Tak se Mia ze všech sil snaží plnit příkazy rodičů malého Sebastiana, s nímž se postupně sblíží. To se ale nelíbí jeho matce, která syna vychovává především rákoskou. Stejný chlad jako z ní sálá i z autoritativního a nesmlouvavého chlapcova otec, jehož heslem je: „Rodina není demokracie.“

V česko-nizozemsko-lotyšském thrilleru kromě Křenkové hrají mj. Jacob Jutte (Sebastian), Monic Hendrickxová (matka) a Roeland Fernhout (otec).

Video
Video se připravuje ...

Film Tiché doteky: Křenková v zajetí sekty a vlastních citů Aerofilms

Fotogalerie
13 fotografií