Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechutný byznys s mrtvolami: Zapleteni jsou do něj i zdravotníci!

Na Slovensku bují obchod s mrtvolami.
Na Slovensku bují obchod s mrtvolami.  (Autor: Reprofoto TV Markíza)
Autor: shp - 
21. února 2020
19:33

Na Slovensku bují nechutný byznys. Zdravotníci, kteří jsou do něj zapleteni, po úmrtí pacienta neoznámí jeho smrt lékaři, ale zalarmují pohřební službu. Přivydělávají si tak nelegálními úplatky.

V souvislosti s rozsáhlým případem byl zatčen Róbert M. z Nových Zámků, který pracuje v pohřební službě. „Před dveřmi na mě čekali tři ozbrojení pánové, kteří mi řekli, že mi vše vysvětlí,“ popsal TV Markíze zásah zakuklenců.

A skutečně mu to vysvětlili. Obvinili ho totiž z podplácení, za které mu hrozí dva až pět let ve vězení. Sám Róbert se necítí být vinen. Otevřeně však promluvil o tom, jak byznys s mrtvolami na Slovensku funguje.

Výslech sanitáře

V souvislosti se stejným případem navštívili policisté i Fakultní nemocnici s poliklinikou v Nových Zámcích. S sebou na stanici vzali kvůli výslechu tamního sanitáře. Ten měl dostávat za své služby peníze.

Za podařený tip se podle zdroje televize dostává v přepočtu 1250 až 2500 Kč. Někteří zaměstnanci prý volají pohřebním službám z mobilů pozůstalých přímo od smrtelné postele. To jim slouží jako krytí. Róbert ukázal prstem na svého bratra.

Bratr Róberta mlčí

Ten je spolumajitelem pohřební služby. Když ho televize zkontaktovala, oznámil jejím redaktorům, že je pracovně v zahraničí. Na bratrova obvinění prý bude reagovat až po poradě s právníkem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání