Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Daniel lomcoval dcerkou (†1), dokud neumřela: Nikdy mu to neodpustím, říká máma dítěte

Autor: jžk - 
22. února 2020
15:06

Neuvěřitelně brutálně zacházel Daniel Ashurst (33) se svou teprve čtrnáctiměsíční dcerkou 28. února 2019 poté, co odvezl svou přítelkyni do práce. Holčička na následky vážných zranění a krvácení do mozku zemřela. Muž byl usvědčen z vraždy a čeká na konečný verdikt soudu ve vazbě.

Malá Hollie Ashurstová byla převezena do nemocnice ve Wiganu ve zbědovaném stavu. Na hlavě a krku měla četné modřiny, zlomený kotník, krvácela do mozku a na jejích končetinách se našla dvě potencionální kousnutí. Otec s ní musel zřejmě ve vzteku třást, čímž jí způsobil těžká poranění hlavy, kterým následujícího dne podlehla.

Matka zesnulého batolete, Leanne Thompsonová (27), popsala, jak se večer před incidentem pohádali. Ashurst, který ji přesvědčil, aby se po roce na mateřské vrátila ke své práci kosmetičky, ji hodil autem do práce. „To ráno nebyl sám sebou. Nemluvil se mnou. Tak jsem se jen rozloučila s Hollie, která si jen tak prozpěvovala v sedačce,“ popisuje poslední chvíle, kdy viděla svou dcerku v pořádku.

„Od té doby, co Hollie zemřela, jsem musela svůj život začít skládat od nuly. Přestala jsem pracovat. Každý den je pro mě utrpením,“ svěřila se se svým žalem a dodala: „Nenávidím ho, absolutně ho za to nenávidím. Nikdy mu neodpustím,“ dodala.

Chce pro své dítě spravedlnost. „Věřím, že ji zabil,“ řekla. Ashurst podal několik odlišných výpovědí. Po příjezdu do nemocnice lékařům tvrdil, že Hollie prostě spadla ze schodů. Ve své obhajobě u soudu pak celou situaci vykreslil jako řadu nešťastných náhod, kterými se snažil vysvětlit četná poranění.

Uvedl, že po pádu se snažil co nejrychleji dcerku dostat do nemocnice, že sám spadl i s ní v náručí. Potom také tvrdil, že vyletěla z autosedačky, když prudce zabrzdil na semaforech. Soud toto vysvětlení prohlásil za „nesmyslné“.

Nezaměstnaný Ashurst bral léky na úzkost a depresi a před soudem přiznal, že v noci před incidentem vypil čtyři plechovky piva. Nakonec se přiznal i ke konzumaci kokainu, který dle jeho slov ale neměl další den ráno žádný vliv na jeho chování.

Dle žalobce nemohla série zranění pocházet z pouhé souhry nešťastných náhod. Je přesvědčen, že zranění byla holčičce způsobena úmyslně. Daniel Ashurst obvinění z vraždy popřel, ale porota jej shledala vinným. V tuto chvíli čeká ve vazbě na konečný rozsudek, který má být pronesen 26. března před Korunním soudem v Manchesteru.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání