Když se řekne jméno britské herečky Julie Waltersové (69), možná ne každý ví, že se jedná o ženu, která se objevila ve všech dílech o bradavickém kouzelníkovi Harrym Potterovi. Přitom ztvárňovala tak významnou postavu! Při vyslovení jména Molly Weasleyová si už ale každý fanoušek jistě vybaví starostlivou maminku hlavní postavy Rona Weasleyho v podání Ruperta Grinta (31) a jeho tří sourozenců.

Představitelka filmové Molly Weasleyové se nyní rozhodla jít s pravdou na veřejnost a přiznala boj se zákeřnou rakovinou, která zasáhla tlusté střevo. Když se herečka diagnózu od lékařů dozvěděla, byla nemoc již v pokročilém třetím stádiu. „Měla jsem nějaké příznaky, ale jiné zase ne. Cítila jsem jen velmi lehký diskomfort. Proto raději běžte a nechte se vyšetřit,“ svěřila se a apelovala na všechny hvězda Harryho Pottera či filmů Mamma Mia! deníku The Mail.

Boj s rakovinou tajila Julie Waltersová dlouhý rok a půl, během kterého podstoupila operaci, při níž jí lékaři odstranili 30 centimetrů nádorem postiženého tlustého střeva. Pak následovala série chemoterapií. „Nikdy nezapomenu na první koňskou dávku, úplně se mi třásla ruka. Měla jsem pocit, že zabíjím sama sebe,“ popsala hrůzostrašné pocity z počátků léčby. Dnes už má ale tento proces úspěšně za sebou a vyšetření potvrdilo, že léčba byla úspěšná a Julie je opět zdravá.

Fotogalerie
15 fotografií