Nevidomá Květa se 17. února ztratila na Žižkově, došla do místního hotelu, kde jí recepční přes aplikaci přivolala Bolt. Květa podle svých slov nastoupila do auta a k nohám se jí schoulil její asistenční pes, což se řidiči nelíbilo. Když chtěla zavolat policii, údajně se jí pokusil vytrhnout telefon z ruky, pak ji nevybíravě vyhodil a za ní i bílou hůl. Závěr incidentu zachytila na mobil svědkyně.

Video
Video se připravuje ...

Řidič společnosti Bolt vyhodil z auta nevidomou ženu. Adriana Bártlová

Řidičovo chování všechny šokovalo, dostal vyhazov. „Nemám mříž nebo síť, toho psa jsem ani vézt nemohl, je to pod pokutou dva tisíce korun, nabízel jsem jí, že jí zavolám jiné auto,“ vysvětlil teď už bývalý řidič společnosti Bolt televizi Nova a kál se: „Neměl jsem tu situaci řešit sám takhle, měl jsem zavolat policii.“ Květě údajně předtím několik minut vysvětloval, proč ji nemůže se psem svézt.

Podle zjištění serveru Tn.cz měla Květa konflikty už v minulosti - na ústeckém úřadě prý napadla holí jednu z pracovnic oddělení sociálně-právní ochrany mládeže, která měla údajně zjišťovat, zda je o dítě Květy a jejího nevidomého manžela řádně pečováno. „Uhodila ji švihem hole přes rameno a poté předstírala epileptický záchvat, protože na ni byla volána policie. Řešila to přestupková komise,“ uvedl zdroj serveru a dodal, že jednání s Květou byla komplikovaná a že žena byla vulgární.

Totéž potvrdili i další lidé, kteří s ženou mají osobní zkušenost. „Paní je docela sprostá,“ popsala Olga, která žije ve stejném vchodě. „Neznám agresivnější a vulgárnější lidi, než jsou oni dva (Květa a její manžel, pozn. red.),“ píše na sociální síti jeden z uživatelů, kterého server cituje. „Pár let zpátky jsme spolu čekaly, až ráno otevřou tehdejší poštu v Jateční. Kopala a tloukla holí do skleněných dveří a dobré tři minuty řvala. ,Do pr*ele, otevřete, vy líný k*rvy, já jsem slepá a vy mě tady necháte čekat, vy svině, chcípněte.' Bál se jí i pes, kterého měla s sebou,“ uvedla jiná komentující. Květa své vyjádření k uvedeným incidentům odmítla poskytnout.

Fotogalerie
6 fotografií