Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemřel "Šílený Mike", který popíral kulatost Země: Smrt ve vlastnoruční raketě

Autor: šim - 
23. února 2020
09:52

Přezdívalo se mu Šílenec Mike (†65), proslavil se tvrdošíjným tvrzením, že Země je placatá, a v 2017 se to pokusil dokázat v raketě, kterou si sestrojil z kovošrotu. Tenkrát přežil a nevzdal se. Let v nové raketě poháněné párou, se mu stal osudným. Mike Hughes zemřel před zraky vlastních fanoušků krátce po startu.

Mike Hughes si pro start rakety pozval dokonce štáb televize Science Channel. Odpalovací konstrukcí rakety, která byla poháněna vodní párou, byl klasický tahač. Dalšímu šílenému pokusu šíleného Mikea přihlížely desítky lidí. Jen okamžik po vystřelení rakety do několikametrové výšky odpadl ze stroje záchranný padák. Nikoho však nenesl.

Raketa pak dosáhla poměrně velké výšky, otočila se a špičkou se obrovskou rychlostí řítila k zemi. „Tohle nemohl přežít,“ tweetoval téměř v živém přenosu reportér Justin Chapman. Po tvrdém dopadu rakety se ozvala tupá rána a zvedl se mrak prachu.

Podle webu Space.com měl tento pokus být dílem pro show o amatérských astronautech,  kteří se snaží dobýt vesmír pomocí podomácku vyrobených vesmírných lodí.  Hughesovi na vývoji rakety, o níž doufal, že ho vynese 1,5 kilometru vysoko, pomáhal jeho parťák Waldo Stakes. Raketu poháněla pára. „Nemáme žádné náklady na palivo, je to jen voda,“ pochvaloval si ekonomickou nenáročnost projektu před časem Hughes. 

Svou první raketu postavil v roce 2014, uletěla asi 400 metrů a ve vzduchu se udržela minutu. Při svém premiérovém letu se zranil.

V březnu 2018 z Mohavské pouště odstartoval na svou „misi“, která měla dokázat, že je Země placatá. Nevěřil vědě, tvrdil, ževšechny snímky, které ukazují zakřivení planety, jsou upravené. Nepřesvědčila ho ani svědectví astronautů, o jejich zapojení do celosvětové konspirace nepochyboval. "John Glenn a Neil Armstrong jsou svobodní zednáři. Jakmile tohle pochopíte, odhalíte původ podvodu," říkal. Jeho raketa před dvěma lety vyletěla do výšky 500 metrů, pak začala klesat. Hughes sice použil hlavní i záložní padák, přesto bylo přistání na Zemi tvrdé a Hughese odvážela záchranka.

„Když Bůh tvořil Mikea, dal si opravdu záležet. Ten chlap byl číslo a žil na hraně,“ nechal se slyšet Mikeův bývalý mluvčí. „Jinak zemřít ani nemohl, odpočívej v pokoji,“ dodal pro TMZ.com.

BoziMilda ( 23. února 2020 11:20 )

Tak konečně se dozví pravdu, Bůh mu ji vyjeví osobně.

Zobrazit celou diskusi