Od natáčení legendární komedie uplynulo už 18 let. Tehdy v ní hrál ještě jako školou povinný klučík. Jeho tatínka učitele Břečku nezapomenutelně ztvárnil Jaroslav Dušek (58). Za dvě dekády od první klapky představitel malého Břečky vyrostl a dospěl. Nutno však dodat, že jeho účes a vzhled se změnily jen minimálně.

Divadelní prkna

Ačkoli zmizel z plátna i obrazovek, rodilý Pražák u herectví po Pupendu zůstal. Dnes se věnuje především divadlu, a zahrál si dokonce už i v Národním divadle. Momentálně mu končí hostování v divadle F. X. Šaldy v Liberci a zkouší novou roli v inscenaci Lady Macbeth z Újezdu, která má premiéru 29. února v pražském Švandově divadle.

Zamilované hnízdění

Natáčení oblíbené kriminálky České televize si Matěj moc pochvaloval: „S panem Hřebejkem je to vždycky úžasný. Je to profesionál a přitom je i sranda na place,“ vzpomínal usměvavý mladík, který se minulý rok oženil se svou láskou, architektkou Terezou. „Teď se nejvíc těším, že si začneme rekonstruovat byteček, kde bychom pak mohli založit hnízdo a vyvést mladý,“ řekl deníku Aha!. O nábytek se prý postará sám. Volný čas totiž tráví velmi rád v truhlárně.

Pitomci

Tak chtěl původně epizodu Ohrožení nazvat režisér Jan Hřebejk. „Lépe vystihuje hlavní postavy,“ prozradil Aha!. Inspirací tvůrcům byl skutečný případ souboje policie s atentátníkem na konci 90. let. „Občané tohoto státu se stávají mým rukojmím,“ napsal tehdy atentátník z Karviné v jednom z vyděračských dopisů adresovaných policii. Předtím však odpálil 27. dubna 1998 bombu na Frýdlantských mostech v Ostravě a v září téhož roku v Jilské ulici v Praze. Obě exploze jen zázrakem zranily pouze několik lidí.

Další díl seriálu Místo zločinu Ostrava mohou diváci sledovat v pondělí ve 20.10 h. na ČT1.

Nezapomenutelné Pupendo: Onanoval každý

Pro Matěje Nechvátala i mnohé fanoušky Pupenda je ve filmu určitě klíčová scéna, ve které ho jeho otec Břečka (J. Dušek) zasvěcuje do problematiky dospívání. „No tak z toho nedělejme nějakou aféru. Onanoval každý, a kdo říká, že ne, ten to dělá dodnes. No.“ A když se ho synek zeptá, jak to má on sám, Dušek odpoví: „Já bych rád, ale mám maminku.“

VIDEO: Jan Hřebejk: Jaký konkurenční film se mu v poslední době líbil? 

Video
Video se připravuje ...

Jan Hřebejk: Jaký konkurenční film se mu v poslední době líbil? David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
31 fotografií