Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gambler slíbil pomoc takřka nevidomé paní: Uvěznil ji v bytě a vybílil jí účet!

Gambler slíbil pomoc takřka nevidomé paní: Uvěznil ji v bytě a vybílil jí účet!
Gambler slíbil pomoc takřka nevidomé paní: Uvěznil ji v bytě a vybílil jí účet!  (Autor: Shutterstock, Archiv Blesku)
Autor: yks, ČTK - 
24. února 2020
11:37

Závislost na hracích automatech je děsivá nemoc a její dopady na okolí gamblerů jsou ničivé. Poznala to i 64letá paní z Holešova. Ta ve své důvěřivosti naletěla muži, který jí slíbil nezištnou pomoc. 

Podle policie takřka nevidomou paní jednoho zářijového dne zčistajasna navštívil o 20 let mladší muž, který jí nabídl svou pomoc. Podle policejní mluvčí Simony Kyšnerové to zdůvodnil tím, „že je dobrý člověk a že jí bude pomáhat v osobním životě, aniž by za to chtěl jakoukoliv odměnu.“ Mluvčí vylíčila, jak muž začal paní navštěvovat. „Občas jí nakoupil nebo uklidil. Pomohl jí také vybrat z bankomatu hotovost. Poté za ní ještě několikrát zavítal," uvedla Kyšnerová. Jenže mužovo dobrodiní nemělo mít dlouhého trvání. 

Při poslední návštěvě žena za mužovy přítomnosti podle policistů usnula. „Jakmile se vzbudila, host byl pryč. Následně zjistila, že je v bytě zamčená a že zmizely klíče. Muž jí navíc vypnul mobilní telefon,“ popsal mluvčí kritickou chvíli. Protože paní neměla náhradní klíče, po dvou dnech ještě nenašla cestu, jak se ze svého domácího vězení dostat. Třetího dne vyhodila ze zoufalství z okna papír s nápisem, ať jí někdo pomůže. Ten našla její švagrová a s pomocí zámečníka ji konečně vysvobodila.

Dobrá žena si tuhle děsivou zkušenost nebrala nijak k srdci, přinejmenším ne natolik, aby upozornila policii. To udělala teprve ve chvíli, kdy zjistila, že jí na účtu chybí 100 000 korun! Teprve pak vyšla pravda najevo.

Policistům se muže podařilo vypátrat. Přiznal se jim, že si kartu bez vědomí majitelky několikrát půjčil. „Peníze pak prohrál v automatech. Věřil, že alespoň jednou vyhraje a částku vrátí. Ženu prý doma schválně nezamkl. Domníval se, že má náhradní klíč. Údajně jí nechtěl chodit na oči. Cítil se provinile, že ji okradl, a tak se do bytu již nevrátil," popsala konec příběhu Kyšnerová.

Jako třešinka na dortu potom působí zjištění policie, podle něhož tento samozvaný dobrodine, který je podle všeho závislý na hracích automatech, měl navíc z řadové garáže, do níž se vloupal, odcizit pracovní nářadí za 29.000 tisíc korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi