Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krvavý pátek v Mnichově Hradišti: Oběť pobodal krvelačný spolubydlící! říká policie

Na ubytovně v Mnichově Hradišti došlo k pokusu o vraždu.
Na ubytovně v Mnichově Hradišti došlo k pokusu o vraždu.  (Autor: David Malík, Václav Burian)
Autor: VaB - 
24. února 2020
14:52

Středočeští policisté vyšetřují od pátečního večera pokus vraždy na ubytovně v Mnichově Hradišti! Mezi dvěma muži došlo k napadení. Údajný útočník, muž (33), při něm měl nožem pobodat o deset let staršího místního obyvatele a pak z místa činu utekl. Policisté ho nakonec zadrželi a skončil ve vazbě.

V pátek večer došlo na jedné z ubytoven v Mnichově Hradišti ke konfliktu mezi dvěma muži, kdy jeden z mužů vytáhl nůž. „Hádka skončila pobodáním jednoho z nich,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková. 

Policie vyrazila na místo, když ale přijeli, údajný pachatel byl na útěku. „Na ubytovně se nacházel pouze 43letý muž s několika bodnými poraněními,“ uvedla Suchánková s tím, že se policistům podařilo podezřelého během pěti hodin dopadnout. „Jednalo se o deset let mladšího muže, který obýval stejnou ubytovnu,“ upřesnila mluvčí.

„Krajští kriminalisté následující den zahájili proti 33letému muži trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Podle všeho předcházela konfliktu nejprve slovní roztržka a následně i fyzické napadení. Po něm si dnes již obviněný muž odešel do vedlejšího pokoje pro nůž a 43letého cizince několikrát bodl do hrudníku a břicha,“ uvedla Suchánková s tím, že muž skončil v péči záchranářů. 

V pondělí rozhodl Okresní soud v Mladé Boleslavi o vzetí muže do vyšetřovací vazby. „Pokud následně soud potvrdí vinu 33letého muže na případu kvalifikovaném jako zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu, může být ohrožen trestní sazbou od 12 do 20 let,“ zakončila mluvčí.

Středočeská policie od začátku roku vyšetřuje celkem pět vražd. Tři případy jsou kvalifikovány jako závažné zločiny vraždy ve stadiu pokusu. Ve dvou případech pachatelé svůj čin dokonali. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání