S nápadem přišla náměstkyně primátora Ostravy Andrea Hoffmannová. „Říkala jsem si, že Bazaly jsou pro lidi z Ostravy legendou, a když jsem viděla ty opuštěné sedačky, nápad byl na světě,“ vylíčila.

Do dražby šlo celkem 90 sedaček a zájem o ně byl obrovský. Zvláště pak o některá „jména“. Kromě 50 kovových sedaček se dražilo i 40 plastových, na které se podepsaly osobnosti Baníku Ostrava.

Nejvíc táhl Baroš

Vyvolávací cena kovových sedaček byla 500 korun, plastové začínaly na tisícikoruně. Byly mezi nimi například „kousky“ s podpisem Jan Laštůvka či Marka Jankulovského.

Největší bitva se však strhla o tu s autogramem Milana Baroše. Zájemce musel „zacvakat“ 10 500 korun, tím se sedačka stala i tou nejdražší z nabídky.

Video
Video se připravuje ...

Dražba sedaček z Bazalů   Magistrát města Ostravy

Udělají radost dětem

Celková vybraná částka se nakonec vyšplhala na 104 723 korun. Částku si rovnoměrně rozdělí čtyři ostravské dětské domovy: Úsměv, Hrabová, Na Vizině a Domeček. Každý dostane 26 180 korun.

„Chceme pořídit míčky, síťky a pálky na stolní tenis, dále mobilní branky a míče na fotbal, koše na basketbal a plavecké vybavení pro děti,“ prozradila ředitelka domova Úsměv Eva Chodurová.

V Dětském centru Domeček pečují o děti s těžkým zdravotním handicapem. „Rádi bychom finance využili na nákup rehabilitačních a kompenzačních pomůcek,“ řekla ředitelka Jana Schikorová.

Inspirace pro ostatní?

„Jsem za tuto akci moc rád a jsem rád i za to, že část baníkovské historie, pomáhá. Navíc tak dobré věci,“ řekl Michal Bělák, výkonný ředitel FC Baník Ostrava.

„Akce by mohla být inspirací pro další sportovní kluby, ale třeba i firmy a instituce, jak a kde se dá účinně pomáhat,“ řekla náměstkyně pro školství a sport Andrea Hoffmannová.

Stadion už funguje jinak

Kultovní stadion Bazaly, na němž hrál FC Baník Ostrava od dubna 1959, definitivně zavřel své brány na konci sezony 2014/2015 pro jeho špatný technický stav.

Po loni dokončené rekonstrukci tu nyní funguje tréninkové centrum Klubové akademie Ostravy pro mladé talentované hráče.

VIDEO: Baroš na Letné zase budil emoce. Táhl Baník, nahrál na gól, fauloval, a byl i tvrdě sražen.

Video
Video se připravuje ...

Baroš na Letné zase budil emoce. Táhl Baník, nahrál na gól, fauloval, a byl i tvrdě sražen iSport TV