Vrátil se na místo činu! Manželství Bolka Polívky a Chantal trvalo 15 let a vzešel z něho syn Vladimír (30). Svatbu měli v roce 1987 a rozvedli se v roce 2002. V té době už spolu ale nežili. Přestože došlo k rozvodu, oba spolu báječně vychází.

Dokonce mezi nimi dochází i k podpoře, co se kšeftů týká. V roce 2015 totiž Bolek podstoupil proměnu v Jana Žižku z Trocnova do kalendáře s názvem Proměny, který podporuje Nadaci Archa Chantal.

„Musím jen velmi krátce zavzpomínat. Za doby našeho manželství jsme bydleli v Brně na náměstí Družby národů. Když došlo k našemu rozkolu, tak to přejmenovali na Dominikánské náměstí,“ prozradil Polívka, jenž si pro místo zpečetění svého třetího svazku s Marcelou zvolil právě tohle náměstí. Zda jde o náhodu, nebo cílený návrat z nostalgie, ví jen sám Polívka.  

Přestože se obřad odehrál na radnici, novomanželé se zastavili i ve vedlejším kostele. „Pan Polívka s manželkou poděkovali Bohu za to, že to vydrželi tak dlouho, aby se mohli stát svoji,“ prozradil deníku Aha! jáhen Jan Špilar (55), který se svatby zúčastnil. Regulérní obřad v kostele novomanželé mít nemohli, církev totiž oddává rozvedené lidi jen zřídka a za výjimečných okolností.

Polívkovy děti

První Bolkova manželka byla výtvarnice Stanislava, se kterou má svou nejstarší dceru Kamilu (44). Ta působí jako divadelní režisérka a kostýmní výtvarnice. Matkou druhé Polívkovy dcery, herečky Anny Polívkové (40), je rovněž herečka Evelyna Steimarová (74), s tou se ale svatba nekonala.

Z druhého manželství s česko-francouzskou herečkou Chantal Poullain má syna Vladimíra Polívku, rovněž herce. A do třetice všeho dobrého pojal magického data 22. 2. 2020 za svou manželku Marcelu Černou (50), která je matka jeho tří dětí – Jana (16), Františka Antonína (14) a Mariánky (12).

Dominikánské náměstí

Únosců ráj

V roce 1996 použil režisér Vladimír Kerbl (†58) toto místo při natáčení jednoho z dílů z kriminálního seriálu Martin Tomsa, s Markem Vašutem (59) v hlavní roli. Proběhl zde únos hlavní hrdinky Veroniky.

Mahenův chomout

Na stejném místě se oženil básník a novinář Jiří Mahen, podle něhož je pojmenováno jedno z brněnských divadel. Na stejném místě si v roce 1919 vzal svou choť Karlu Haselmannovou.

Místo zločinu

Tohle náměstí nezůstalo lhostejné ani Jiřímu Strachovi (46), kdy při natáčení seriálu Labyrint využil interiéry místního kostela sv. Michala, kam přišli kriminalisté vyslechnout faráře Vojtěcha.

VIDEO: Nová pohádka z Valašska

Video
Video se připravuje ...

Nová pohádka z Valašska 

Fotogalerie
79 fotografií