Věříte, že sny mají svůj význam a dávají nám důležitá znamení? Vybrali jsme pro vás to nejzajímavější z knížky Snář – 1000 klasických snů (Alpress), v níž jsou posbírané interpretace snů od nejslavnějších autorů od antiky až po současnost.

Pavouk

Sen o pavoukovi přináší štěstí. Například pokud po vás ve snu lezli pavouci, získáte velkou finanční částku, stane se to ale až ve středním věku. Spoustu peněz získáte, i jestli jste ve spánku viděli, jak pavouk spřádá pavučinu. O časovém horizontu se už v tomto případě ale nemluví.

Had

Had ve snu má mnoho různých výkladů, většinou ale nejde o nic dobrého. Svinutý had znamená nebezpeční, nemoc, nenávist nebo uvěznění. Zdálo se vám o tom, že vás had kousnul? Dejte si pozor na své nepřátele. A co třeba sen o velkém hadovy se vztyčenou hlavou, který je připravený k útoku? Jde o varování před silným ženským protivníkem.  

Nevěra

Nevěra ve snu je předzvěstí hádky. Podle jiného výkladu je ale všechno jinak: Pokud má totiž sen o nevěře mladá žena, znamená to paradoxně, že je její přítel upřímný a věrný.  Podařilo se vám ve snu nevěře odolat? Jestli jste zrovna do někoho zamilovaní, je to signál, že je všechno na dobré cestě. Tento sen ale nemusí souviset jen se vztahy. Jestliže jste ve snu  „nešli“ do nevěry, je to podle snáře pokyn, že se bez obav můžete pustit do nového podnikání.

Zuby

Zuby představují nejtěsnější vztahy a nejlepší přátele. Pokud jste si ve snu čistili zuby, naznačuje to, že svým přátelům nebo příbuzným dáte peníze. Jestliže je některý zub větší než ostatní, čekejte hádky v rodině. Skřípali jste ve snu zuby? Díky vlastní aktivitě se vám podaří zbavit se problémů. Pokud ztratíte některý z předních zubů, je to varování, že by někdo z přátel nebo příbuzných mohl onemocnět nebo se dostat do problémů.

Smrt

Ze snu, který se týká smrti, se asi probudíte zpocení, ale ve skutečnosti nesignalizuje nic strašného.  Zdálo se vám o tom, že jste zemřeli? Tento děsivý sen ve skutečnosti znamená úspěch ve všem, co momentálně děláte, další interpretací je rychlý sňatek, nebo poslušné děti. Pokud spatříte někoho ze svých přátel ve snu mrtvého, symbolizuje to, že se tento člověk těší vynikajícímu zdraví.

Svatba

Tato radostná událost ve snu není moc šťastným znamením. Pokud se zdá o vdavkách svobodné ženě, bude velkou část života svobodná a nedůvěřivá k mužům. Snáře ovšem nešetří ani vdané ženy a ženaté muže. Ty prý sen o svatbě zase varuje před nemocí.

Voda

Opravdu velké množství výkladů má voda ve snu. Dobrým znamením je čistá voda a například rybník s průzračnou vodou značí spoustu energie, sňatek a hodné děti. Naopak kalná voda varuje před nešťastným manželstvím nebo nemocí.

Pohřeb

Šli jste ve snu na pohřeb? Není se čeho bát. Pokud se už delší dobu trápíte, smutek vás brzy přejde a čeká vás nejšťastnější životní období.

Vlasy

Dlouhé vlasy jsou příznivé znamení, pokud jsou ale dlouhé a zároveň neupravené a lámou se, varuje vás sen před problémy

Houby

Jestli jste ve snu sbírali houby, těšte se na několik drobných překvapení.

Podívejte se do fotogalerie a zjistěte, co znamená anděl, bláto, děti, peníze, stěhování, krev, pláč a další sny.

 

Jak se dělá moderní výklad snů a co sny vůbec znamenají?