Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vypil 15 piv a 4 deci rumu: Moravskou Třebovou projížděl „krok sun krok“

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB - 
25. února 2020
13:44

Podezřele jedoucí auto, které bezdůvodně zastavovalo, připoutalo pozornost policejní hlídky. Když se rozhodli řidiče zastavit, chtěl jim zmizet v uličkách. Brzy zjistili, že za volantem neměl co dělat. Muž neměl řidičák, auto technickou, a řidič se navíc před jízdou posilnil alkoholem.

Policisté z Moravské Třebové si ve čtvrtek večer všimli řidiče, který jel podle nich podezřelým způsobem a bezdůvodně zastavoval na silnici. „Proto se rozhodli jeho řidiče zkontrolovat. Na nejbližším místě se otočili a vydali se za ním. Policejního vozidla si všiml i podezřelý řidič, který se snažil policejní hlídce ztratit z dohledu,“ uvedla mluvčí policie Andrea Muzikantová. 

Důvodů uprchnout měl opravdu mnoho. Za volantem neměl totiž co pohledávat. „Ve Svitavské ulici jeho jízda skončila. Při kontrole hlídce předložil pouze občanský průkaz. Lustrací kolegové zjistili, že 38letý muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění a vozidlo navíc nemá platnou technickou kontrolu. Ale těmito prohřešky to nekončilo,“ informovala Muzikantová.

Řidič se policistům sám přiznal, že se před jízdou posilnil alkoholem. Dechová zkouška následně ukázala hodnotu 2,36 promile alkoholu v dechu! Před jízdou měl vypít zhruba 15 lahvových piv a 4 dcl rumu. „Osmatřicetiletý muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě pravomocného odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ zakončila mluvčí. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání