Velmi ostrého hocha zvaného Vandam si Hynek Čermák střihl v dramatu Národní třída a společně s Kateřinou Janečkovou a Janem Cinou za role vedlejší si za něj mohl přijít již na svého druhého Českého lva. Štěstí však ani jednomu z nich nepřálo.

Zatím svého jediného lva Čermák dostal za ztvárnění detektiva Ládi v psychologickém thrilleru Jana Hřebejka Nevinnost z roku 2011.

Čermák, jedna z výrazných opor hereckého souboru Dejvického divadla, se zapsal do povědomí široké veřejnosti nejen svými filmovými rolemi, jako je třeba Káčko v thrilleru Gankster Ka, bachař v dramatu Kajínek nebo hrabě v komedii Poslední aristokratka, ale také postavami seriálovými.

Coby drsný kriminalista Kuneš Čermák exceloval v úspěšném počinu České televize Cirkus Bukowsky. Stejnou postavu, majora Kuneše, si zahrál v krimi sériích Rapl. Dále se předvedl mj. v seriálech Vinaři, Až po uši, Zkáza Dejvického divadla nebo Za oponou.

Pozornosti neunikl ani jeho soukromý život. Čermák se po dlouholetém soužití rozešel s herečkou Danielou Choděrovou, s níž má dvě děti, a to kvůli o jednadvacet let mladší kolegyni Veronice Mackové. Pár si své ANO řekl v červenci 2017.

Fotogalerie
16 fotografií