Smrt dámy, která se dožila vskutku úctyhodného věku, oznámil bratr Diany, Charles Spencer (55). „Teta Anne zemřela včera v noci, bylo jí 99 a půl. 'Je to konec jedné éry,' je fráze, kterou jsem dnes opakovaně slyšel. A opravdu je to tak,“ napsal na instagram. Tam také na tetu krásně zavzpomínal pomocí fotografie z roku 1925, na níž je pětiletá Anne zachycena při hře s jeho tehdy ročním otcem Johnem na rodinném sídle v Althorpu.

„Byla to úžasná dáma, byla důstojnicí u námořnictva za druhé světové války a byla to velmi milovaná matka, babička a prababička - stejně jako sestra a teta, samozřejmě,“ dodal Charles Spencer o dámě, která měla sídlo v východním Bergholtu v Suffolku.

Lady Anne se v roce 1944 provdala za svou lásku Christophera Baldwina Hughese Wake-Walkerama, který v roce 1998 zemřel poté, co mu byla diagnostikována Parkinsonova nemoc. Měli spolu pět dětí - Elizabeth Duckworth-Chad, Davida, Richarda, Michaela Spencera a Dianu Macfarlane.

Zesnulá Anna měla podle britského Mirroru také velmi blízký vztah se svou neteří Dianou. Ta ji se svými bratry často navštěvovala v době dospívání. Dianina tragická smrt v roce 1997 ji ostatně velmi zasáhla. „Líbezná, hloubavá a velmi milá dívka s báječným smyslem pro humor,“ řekla tehdy o princezně lidských srdcí.
Fotogalerie
45 fotografií