Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívka (12) se sluchátky vlezla do cesty jedoucímu autu: Zraněná skončila v nemocnici

Řidič v Železném Brodě srazil 12letou chodkyni. Se sluchátky mu vlezla přímo pod kola.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: chal - 
26. února 2020
15:41

Nepozornost a sluchátka v uších málem stály život 12letou dívku, která v Železném Brodě bez rozhlédnutí vstoupila do silnice přímo pod kola jedoucího auta. Srážka pro ni naštěstí skončila jen zraněním. Policisté nicméně varují – sluchátka s hudbou do silničního provozu nepatří!

Sluchátka na uších, oči přikované k displeji mobilního telefonu, pár kroků do silnice a prásk! To zřejmě předcházelo dopravní nehodě, ke které došlo v pondělí večer v Železném Brodě na Jablonecku.

Dvanáctiletá dívka tam před půl osmou v ulici Vaněčkova bez rozhlédnutí vstoupila do vozovky těsně před projíždějícím autem. „Navíc při chůzi ani neslyšela, jelikož měla na uších nasazena sluchátka a poslouchala hudbu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Řidič favorita neměl čas na situaci zareagovat, následoval nevyhnutelný náraz. Tento případ naštěstí nedopadl tragicky, sražená dívka se zraněním skončila v liberecké nemocnici, příště už to tak ale být nemusí.

Proto policisté apelují na všechny účastníky silničního provozu, aby neměli nasazená sluchátka s hrající hudbou. „Stejně jako zrak i sluch je důležitým smyslem pro bezpečný pohyb v silničním provozu. Navíc chodci jsou jeho nejzranitelnějšími účastníky,“ uvedla Dagmar Sochorová.

Chodci by se proto podle ní měli chovat bezpečně a především při přecházení vozovky s rozvahou a hlavně nespěchat.

gabreta ( 26. února 2020 18:50 )

dietr: Z moudra tvojí reakce je jasný, že ty by sis jí nevšimnul ani kdybys ji měl na kapotě!!

dietr ( 26. února 2020 17:16 )

Favoritem jezdí už jen 80ti letí dědci, normální člověk by si jí všimnul a stačil by zatroubit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání