Loni na podzim soud v Klatovech ženu potrestal podmínkou. Zároveň zamítl exmanželovu žádost na odškodné 5 miliónů korun za to, že si o něm jeho okolí myslelo, že je pedofil. Krajský soud v Plzni nyní podmínku potvrdil.

„Soudci ženě uložili povinnost zaplatit poškozenému 30 tisíc korun. Jde o náhradu nemajetkové újmy,“ řekla mluvčí soudu Lucie Jíchová. Helena L. měla podle obžaloby navést tehdy pětiletého syna, aby říkal, že ho táta zneužíval.

Už třikrát podmínka

Po exmanželovi chtěla, aby podepsal zúžení bezpodílového spoluvlastnictví, jinak že jej udá pro znásilnění. Když muž odmítl, vymyslela si ohavné nařčení a udala ho policii.

Muž prokázal svoji nevinu a vrchní soud ženu potrestal podmínkou. Druhou podmínku dostala u klatovského soudu za útok na soudní úřednici, když přišla odvést syna na schůzku s otcem. Nyní je to tedy už třetí podmínka….

VIDEO: Státní zástupkyně Markéta Mizerová k případu matky, která se podle obžaloby podílela na únosu své dcery v pražské Uhříněvsi.

Video
Video se připravuje ...

Státní zástupkyně Markéta Mizerová k případu matky, která se podle obžaloby podílela na únosu své dcery v pražské Uhříněvsi. David Zima