V téměř třech hodinách černobílého pekla, jež Nabarvené ptáče na plátna přineslo, Jitka Čvančarová ztvárnila Ludmilu, bláznivou vesnickou nymfomanku. Českého lva si odnesl Václav Marhoul, a to za nejlepší film a režii. Kromě Čvančarové pohořel i školák Petr Kotlár, který byl nominován za svůj výkon v hlavní roli osudem těžce zkoušeného židovského chlapce.

O sošku se Čvančarová utkala s kolegyněmi Aňou Geislerovou (Miriam v dramatu Amnestie), Kateřinou Janečkovou (Lucka v dramatu Národní třída) a Klárou Melíškovou a Pavlou Tomicovou (sousedky v komedii Vlastníci). Soška připadla Melíškové.

Pro Čvančarovou, která má na svém kontě opakované nominace na prestižní divadelní Cenu Thálie za postavy v muzikálu i činohře, byla tato na Českého lva její první.

Ze StarDance vypadla čtvrtá

Tvary Čvančarové mohli diváci obdivovat nejen ve filmech, jako jsou např. Bestiář, Muži v naději, Dědictví aneb Kurva se neříká a Román pro pokročilé, ale též v seriálech. Zahrála si mj. hostinskou ve Vinařích, sestřičku v Ordinaci v růžové zahradě 2, módní ředitelku časopisu v Dokonalém světě, léčitelku v Labyrintu nebo učitelku v seriálu Doktor Martin.

Před kamerou Čvančarová předvedla kromě svého hereckého umu a tělených předností, též své vlohy taneční. V soutěži České televize StarDance IV…když hvězdy tančí, jíž se zúčastnila roku 2010, to dotáhla do čtvrtého kola, v němž vypadla.

Fotogalerie
20 fotografií