Janečkové výčepní Lucka padla do oka hlavnímu hrdinovi filmu plného ran a krve, drsnému chlápkovi s přezdívkou Vandam v podání Hynka Čermáka, který se též mohl pyšnit nominací na Českého lva, a to stejně jako Jan Cina za roli vedlejší. Ani jeden z nich roku 2020 neuspěl.

O sošku Janečková bojovala s kolegyněmi Aňou Geislerovou (Miriam v dramatu Amnestie), Jitkou Čvančarovou (Ludmila v černobílém pekle Nabarvené ptáče) a s Klárou Melíškovou a Pavlou Tomicovou (sousedky v komedii Vlastníci). Se soškou odešla zářící Melíšková.

Na filmovém plátně se Kateřina Janečková představila postavou Marie v příběhu Štědrý večer v poetickém povídkovém snímku F. A. Brabce Kytice natočeném podle knihy Karla Jaromíra Erbena, který získal České lvy za kameru a hudbu. Dále se herečka objevila v hororu Všichni do jednoho nebo v dramatu Bastardi 3.

Televize Janečkové poskytla kromě Ošklivky Katky řadu dalších příležitostí zejména v seriálech. Zahrála si v Ulici, v Návsi, v Životě a době soudce A. K., Labyrintu nebo ve Specialistech. Šaty princezny oblékla ve veselé pohádce Restaurace U Prince, kde se urozená Róza nakonec dá dohromady s původně nechtěným princem Filipem II. v podání Matěje Hádka.

Fotogalerie
10 fotografií