Přestože je v České republice zákonem dáno, že děti nastupují na základní školu do 1. třídy ve věku 6 let (což znamená, že se k zápisu musí dostavit děti, které mají šesté narozeniny do 31. srpna), bývalý novinář a současný politik Pavel Novotný odvede v září do školních škamen (lavic - pozn.red.) svou pětiletou dcerku Sáru. Ta se přitom šestých narozenin dočká až v říjnu, a tak by měla mít roční odklad… Jenže jak se známý „spratek“ na instagramu pochlubil, bude to nakonec trochu jinak: Malá a velice nadaná Sára totiž sama chce do školy.

Novotný a jeho manželka Veronika (37) tak stáli před důležitým rozhodnutím, co dál… „Načetli jsme vše (50:50). Resumé: Rozhodne JEN pedagogicko-psychologická poradna a... Sára, NIKDO jiný. Protekčně jsem domluvil šéfku šéfek, prostě zkušenou superporadnici, kterou jsem si před časem pozval do konkurzní komise na novou ředitelku školy. Baba vostrá, říkám, prosím, kouknete mi na holčičku? Řekl jsem holčičce, že se musí domluvit s vámi, že musí dostat zelenou od vás a potom se rozhodnout sama...“ líčil na sociální síti.

„Verdikt poradny: Je hodně dětská, ukradnete jí dětství. Ale velice bystrá, ve školce se bude nudit, chce to, může směle k zápisu! No tak půjdeme k zápisu, no,“ dodal hrdě Novotný s tím, že jeho dcerka na tom ve škole bude stejně jako on: Toužil se stát starostou, ale až příliš pozdě zjistil, co tento náročný úřad obnáší.

Sára na tom bude ovšem trochu lépe: Ve škole se bude moct potkávat se svou starší sestřičkou Laurou (8), která jí jistě ukáže, co a jak. „To už budete mít doma dvojité povinnosti - já z toho mám hrůzu už teď,“ povzdechla si u jeho postu modelka a moderátorka Iveta Vítová (36), maminka šestileté Anetky, co přišla na svět v říjnu 2013. Na povinnou školní docházku se tedy se vší pravděpodobností také chystá letos v září…

VIDEO: Starosta Novotný: Než se „stal důstojným“, natočil tuhle šílenou reklamu!

Video
Video se připravuje ...

Starosta Novotný: Než se stane důstojným, natočil tuhle šílenou reklamu! Mall.tv

Fotogalerie
45 fotografií