Melíškové paní Roubíčková se o Českého lva utkala se sousedkou Procházkovou v podání Pavly Tomicové. 

Na sošku Melíškové kromě Tomicové konkurovaly kolegyně Aňa Geislerová (Miriam v dramatu Amnestie), Jitka Čvančarová (Ludmila v černobílém pekle Nabarvené ptáče) a Kateřina Janečková (Lucka v dramatu Národní třída).

Melíšková se tak stala držitelkou celkem čtyř králů zvířat za vedlejší postavy. Předchozí získala za své výkony v tragikomediích Marka Najbrta Mistři a Bohdana Slámy Čtyři slunce a v životopisném dramatu režisérů a scenáristů Tomáše Weinreba a Petra Kazdy Já, Olga Hepnarová. Za Evičku v Čtyřech sluncích obdržela i Cenu české filmové kritiky.

Celovečerním debutem byla pro Melíškovou úloha záhadné dívky ve filmu Minulost z roku 1998. Role matek ztvárnila v dramatu Ani ve snu! a v komedii Díra u Hanušovic, sestřičkou na veterině byla v Teorii tygra, galeristou v experimentálním snímku Jako z filmu. Nominace na Českého lva herečka neproměnila za hrdinky v Protektorovi a v Andělech všedního dne.

Jednu z klíčových postav Melíšková ztvárnila v seriálech Terapie, Případ pro exorcistu, Pět mrtvých psů, Modré stíny, Trapný padesátky, Dabing Street a Vodník. Dále ji televizní diváci mohli vidět mj. ve Čtvrté hvězdě a ve Zkáze Dejvického divadla, jehož souboru je dlouholetou členkou.

Fotogalerie
16 fotografií